Lillebror Sanneh ser frem til FCM-chance: Vil arbejde hårdt på at imponere
2016-01-25 12:56

Forsvarsspiller Patrick Banggaard fra FC Midtjylland mener, at det nu er hans tid til at spille fast i midterforsvaret hos de danske mestre.

Med det ene øje græder FC Midtjylland over at miste forsvarsspiller Erik Sviatchenko, der er blevet solgt til skotske Celtic, men med det andet øje glæder klubben sig over at have fået en pæn transfersum, og at en af de næste i køen nu får chancen.

Den næste kan meget vel være forsvarsspiller Patrick Banggaard, der lige nu kæmper med Jim Larsen om pladsen ved siden af Kian Hansen i FC Midtjyllands centrale forsvar. Og Banggaard, 21 år, er ikke i tvivl om, at det nu er hans tur til at spille.

- Lige nu føler jeg, at jeg står godt. Der er mig og Kian, og så er der Jim, der også er på vej tilbage (fra skade, red.). Men jeg synes, det nu er min tur til at spille - at jeg nu skal have mine kampe. Det går ikke længere at sidde på bænken, siger Patrick Banggaard til tipsbladet.dk.

Han har det seneste halve år stået i skyggen af Erik Sviatchenko, der spillet fast, og Kian Hansen, der i sommer skiftede fra franske Nantes til FC Midtjylland. Banggaard fortæller, at han ikke har fået lovning på noget, men at han i sit hoved har et mål om, at det er hans tur nu.

- Jeg skal jo spille noget mere og være en større del af holdet, og det er virkelig noget, jeg stræber efter her i foråret, siger han og forklarer, at han allerede har godt med erfaring:

- Jeg ved jo allerede, hvad det er, jeg går ind til. I en relativ ung alder har jeg spillet en del, og det er godt at have noget i bagagen at arbejde ud fra.

Patrick Banggaard ved dog godt, at han ikke kommer sovende til en plads i startopstillingen, så han arbejder hårdt her i opstartsfasen på at overbevise trænerteamet med Jess Thorup i spidsen om, at det er ham, der skal satses på.

- Det er jo til træning, at jeg skal vise, at jeg er klar til det. Jeg skal blive bedre til lidt af det hele - blandt andet min fremdrift med bolden, og mit overblik er også noget, jeg skal bygge videre på, siger han og forklarer:

- Der er selvfølgelig konkurrence om pladserne, som der også skal være. Men det er min tid nu.

Patrick Banggaard skiftede til FC Midtjylland for tre år siden, hvor han kom fra Vejle Boldklub. Han har i en alder af blot 21 år allerede spillet 70 Superliga-kampe for FCM.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO