• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Bedst og værst: FCM brød stime mod fødselsdagsfejrende AGF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem AGF og FC Midtjylland.

Af Victor Risager

AGF - FC Midtjylland 1-2 (0-2)
Frank Onyeka, 0-1 (27.)
Sory Kaba, 0-2 (34.)
Patrick Mortensen på straffe, 1-2 (64.)

Kampens bedste
AGF

Der var ikke mange AGF'ere, der stod meget stærkt i billedet mod FC Midtjylland, men unge Albert Grønbæk viste sig fint frem i de 70 minutter han fik på banen. Det hele var ikke lige godt, men han fremtvang nogle frispark og kom til nogle chancer, inden han blev udskiftet i anden halvleg. Han bliver spændende at følge. 

Læs også:SønderjyskE løfter på hatten over OB-scoring: Respekt for det

FC Midtjylland
Frank Onyeka er en af FC Midtjyllands bedste fodboldspillere, og det viser han ofte med sit store arbejdsraseri og enorme defensive arbejde på midtbanen. I dag viste han det med et par afgørende aktion. Med både mål og assist havde den 22-årige nigerianer nemlig en stor aktie i sejren over AGF. Foruden scoringerne leverede han generelt også en stor indsats på midtbanen med flere vundne dueller.

En spiller som Alexander Scholz gjorde det også rigtig godt i forsvaret, mens et af hans kendetegnende løb fremad banen førte til en stor chance.   

Læs også:Klar til FC Midtjylland: Ajax smadrer hollandsk midterklub

Kampens værste
Gift Links har til tider vist gode takter, men det gjorde den unge sydafrikaner ikke i søndagens topkamp. Han havde en del boldtab og gjorde ikke meget væsen af sig mod midtjyderne. Selvom han undervejs spillede sig lidt varm, var præstationen som helhed ikke godkendt. Blev også udskiftet i slutminutterne. 

Kampens detalje
AGF fejrede fødselsdag i kampen, hvorfor de ikke spillede i deres normale hvide hjemmebanetrøje. I stedet fejrede århusianerne deres 140 års fødselsdag ved at spille i en stribet blå og hvid trøje, som er en hyldest til klubbens første fodboldtrøje.

I fødsesldagstrøjen kunne AGF dog ikke fortsætte deres flotte stime mod FC Midtjylland, og efter tre sejre i træk mod midtjyderne indkasserede David Nielsens mandskab et nederlag på hjemmebane. 

Læs også:Tæt program venter FCM: Det skræmmer os ikke

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020