• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Bedst og værst: Højers tordenstøvle var højdepunktet i AGF's sejr

Foto: Getty Images

AGF tog en sikker 3-0-sejr over mestrene fra FC Midtjylland. Vi zoomer ind på opgøret mellem de to klubber her.

Af Oliver Okstrøm

AGF - FC Midtjylland 3-0 (1-0)
1-0 Patrick Mortensen (8.)
2-0 Casper Højer Nielsen (50.)
3-0 Patrick Mortensen (73.)

Kampens bedste:

AGF:
Der var en del AGF'ere, som viste sig godt frem, men de blev alle overgået af venstrebacken Casper Højer, og det er ikke kun fordi, at han scorede et drømmehug med sin tordenstøvle i begyndelsen af anden halvleg.

Læs også:AGF banker mestrene og haler ind på FCK i sølvkamp

Nej, han stod også for assisten til det første mål, og han leverede generelt en fremragende indsats i kampen, som endte med at blive noget, som minder om en demonstration i fokus fra aarhusianernes side. Det er ikke underligt, at mange opfatter ham som en af de bedste backs i ligaen overhovedet. Patrick Mortensens indsats og to scoringer skal også nævnes, og han rykker tættere på en topscorertitel.

FC Midtjylland:
Det var givetvis ikke sådan i torsdag, efter midtjyderne havde sikret sig mesterskabet, men søndag var der langt mellem snapsene mod AGF. Der var ingen, som leverede et niveau, som var acceptabelt blandt de udvalgte til opgøret.

Dog var der bestemt et par gode indgreb fra Jesper Hansen, som sørgede for at størrelsen på nederlaget blev på et niveau, som ikke ville gå over i historien som noget af det værste, FCM har været udsat for i Superligaen.

Læs også:AGF-stopper: Vi fik at vide, at vi bare skulle køre på

Kampens værste:
Syv mand var skiftet i FCM's startopstilling, og heraf var hele forsvarskæde lavet om mod AGF, og det kunne ses. Særligt lignede Manjrekar James en spiller, som beviste, hvorfor han ikke har fået mere spilletid i løbet af sæsonen.

Samtidig er det bekymrende at se en spiller som Dion Cools spille sådan en kamp, hvis det er meningen, at han skal tage over efter Joel Andersson på højrebacken, hvis svenskeren skulle blive solgt en dag.

Kampens detalje:
Casper Højers venstrehug efter et hjørnespark i begyndelsen af anden halvleg var en nydelse af de helt store, da bolden gik ind nede ved forreste stolpe. Det var prikken over i'et i opgøret for backen.

Læs også:LIVE: Sådan gik det da AGF slog FC Midtjylland med 3-0