Bedst og værst: Lyngby slog kedelig rekord, da Vejle buldrede videre

Vi har zoomet ind på opgøret mellem Vejle og Lyngby i Superligaens femte spillerunde.

Vejle Boldklub - Lyngby Boldklub 3-2 (1-1)
2-2 Jacob Schoop (64')
3-2 Malte Amundsen (70')

Kampens bedste

Vejle Boldklub
Hjemmeholdet var pressede i første halvleg og bør i virkeligheden være glade for, at Lyngby ikke formåede at udbygge deres tidlige føring. Men kort før pausen fik Galcas tropper udlignet, og i anden halvleg var de toneangivende. Allan Sousa var konstant en offensiv trussel, mens 22-årige Malte Amundsen endnu engang leverede en flot præstation på sin venstreback, som han også kronede med et drømmemål til 3-2.

Dagens bedste Vejle-mand var dog midtbanespilleren Saeid Ezatolahi. Den 24-årige iraner var ikke kun solid på midtbanen; Sammen med Ylber Ramadani var han konstant en trussel i Lyngby-feltet, hvor han ofte kom stormende ind og lavede ravage. Kort før pausen gav det også pote, da Ezatolahi udlignede på fremragende vis og gav Vejle det håb, som man kunne bygge videre på i anden halvleg.

Lyngby Boldklub
Lyngby var ikke dårlige i Nørreskoven, selvom de dog var helt væk i korte perioder. Særligt i første halvleg leverede gæsterne en stærk indsats ledt an af Emil Nielsen, der (endelig) kom på tavlen og flere gange var farlig. Jens Martin Gammelby leverede også en fin præstation i sin Superliga-debut for De Kongeblå. Endelig bør indskifteren Mikkel Warming også fremhæves for et glimrende indhop. Det er ikke let at komme på banen og skabe noget offensivt, når dit hold lige er blevet reduceret til ti mand, men Warming gjorde det godt og var stærkt medvirkende til, at Lyngby levede til det sidste.

Kampens værste
Indsatsen blev dog aldrig helstøbt for gæsterne fra Lyngby, der særligt i starten af anden halvleg var helt væk og presset i bund. De Kongeblå kunne slet ikke få noget til at hænge sammen eller ramme hinanden med de mest simple afleveringer, og det endte også med at blive dyrt. Dét og så en række dumme fejl fra holdets mest rutinerede kræfter.

Det var nemlig Kasper Enghardt, der smed den bold væk, der førte til, at Marcel Rømer kom alt for sent ind i en tackling på Ezatolahi og måtte udvises for sit andet gule kort. Og det var målmand Thomas Mikkelsen, der lukkede Vejle tilbage i kampen med et drop ud i fødderne på Jacob Schoop få minutter efter, at Jens Martin Gammelby havde bragt Lyngby i front. Det er fejl, der bliver straffet i Superligaen.

Kampens detalje
Vejles udligning til 1-1 var flot. Ylber Ramadani sendte et drøn af en afslutning af sted, som Thomas Mikkelsen fik verfet ud på stolpen, inden at Saeid Ezatolahi bragede returen ind i netmaskerne. Men målet markerede også en Superliga-rekord.

Det var nemlig den 31. Superliga-kamp i træk, at Lyngby indkasserede mål på udebane, og det er altså ny rekord.