Bedst og værst: Midtjysk mareridt, Bambi på glat is og Rygaard-genialitet

Vi er klar med vurderingen fra opgøret i Farum mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland - læs med her.

FC Nordsjælland - FC Midtjylland 4-1 (2-1)
3-1 Martin Frese (52.)
4-1 Kamaldeen Sulemana (71.)

Kampens bedste
FC Nordsjælland:
Han kom ind og reddede FC Nordsjælland et point i sidste uge, hvor det blev til 1-1 i Horsens, og denne aften strålede Abu Francis for Nordsjælland. Den målfarlige ghaneser fik chancen fra start, og han mere end greb den med to kasser mod FC Midtjylland. Første mål efter en flot afslutning, hvor han fra venstre krøllede den fladt i det lange hjørne. Og sidst i første halvleg med sæsonens måske bedste scoring, da han fra venstre side uden for feltet krøllede den over i det lange hjørne. Imponerende indsats af Abu Francis, der må have lidt mere snor i forhold til en plads i startopstillingen i FCN nu.

FC Midtjylland:
Der var ikke mange gode præstationer fra FC Midtjylland, Jens-Lys Cajuste gjorde en hæderlig indsats centralt på midtbanen. Kom okay af med bolden. Var ingenlunde iøjnefaldende, men han leverede en præstation som ikke var lige så dårlig som mange af holdkammeraterne. Han vandt dog ikke mange dueller, men sådan var det jo tilfældet for hele FCM-holdet. Anders Dreyer var også blandt sit holds bedste.

Kampens værste
Der var mange dårlige præstationer fra FC Midtjylland-holdet, men værst var Manjrekar James og Evander. Sidstnævnte spillede skidt, viste igen dårlig attitude og slog demonstrativt op i banen, når en medspiller mistede den. Evander blev udskiftet kort inde i anden halvleg.

Elendig var også Manjrekar James, og man må sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor han spiller. Han bør blive sat af til fordel for Daniel Høegh eller Japhet Sery Larsen, for han altid er blandt de dårligste, når FCM spiller. Lørdag burde James have fået rødt kort allerede i første halvleg, men han slap for gult nummer to, selv om han stoppede Kamaldeen Sulemana på kanten af feltet. Han smed stort set alle bolde væk og kostede også et mål i anden halvleg. Lignede bambi på glat is. Forfærdelig kamp af James, der var banens dårligste.

Kampens detalje
Der var flere fede detaljer i kampen. Abu Francis scorede eksempelvis et meget, meget flot mål, da han uden for feltet i venstre side krøllede bolden over i det lange hjørne. Også Martin Freses mål til 3-1 var et skoleeksempel i sublimt pasningsspil, da FCN kørte den rundt, inden Frese fra kanten af feltet krøllede den op i nærmeste hjørne.

Men prisen i dag går til FC Nordsjællands Mikkel Rygaard, der gav FC Midtjylland en forsmag på den tekniske fodbold, de kommer til at stå over for, når de skal møde AFC Ajax på tirsdag. Rygaards flødefod snød fuldstændigt Nicolas Madsen i en situation i første halvleg, hvor Peter Vindahl Jensen sparkede en bold fra eget felt ud til Rygaard. I stedet for bare at tæmme den, lobbede han med en førsteberøring bolden over Madsen, der blev totalt snydt, spillede derefter en lang og flad aflevering til Abu Francis, som kunne drive bolden de sidste meter, inden han fik en afslutning på, som keeper Mikkel Andersen reddede.

Det var teknik og udførelse på et højt internationalt niveau af Mikkel Rygaard, og man forstår, hvis Nicolas Madsen vågner i nat og håber, at det bare var et mareridt. Men det var det ikke. Midtbanespilleren blev snydt godt og grundigt.