Bedst og værst: Silkeborgs målkrise fortsætter

For tredje gang i træk spiller Silkeborg 0-0 i Superligaen. Vi zoomer ind på kampen mod AaB her.

Silkeborg IF - AaB (0-0)

Kampens bedste:

Silkeborg:
Silkeborg har nu holdt nullet i deres første tre kampe i Superligaen, og selv om de heller ikke er kommet på måltavlen endnu, så vidner det om et langt mere modent hold, som er i Superligaen i denne sæson. Sammenligner man med forrige sæson, hvor Silkeborg sidst var i Superligaen, så endte holdet kun med at holde målet rent i tre kampe. Denne total har oprykkerne altså matchet efter blot tre kampe i denne sæson, og det kan de takke ikke mindst Tobias Salquist for. Midtstopperen var endnu en gang stærk mod AaB, bedst eksemplificeret få minutter før tid, da han forhindrede en stor chance til Kasper Kusk. Han har en stor ære af den forbedrede defensiv.

AaB:
Der kommer ikke særlig meget fra AaB's side i det åbne spil, men en af dem, som trods alt prøver er Louka Prip, der kom til i sommer fra AC Horsens. Han har ofte næstsidste fod på de chancer, AaB tilspiller sig, og det skete også flere gange mod Silkeborg, hvor hans meget præcise venstrefod i flere omgange satte holdkammeraterne i scene. AaB-spillerne står heller ikke i kø for at rage overskrifterne til sig.

Kampens værste:
Silkeborg scorer ikke særlig mange mål, og det forstår man godt, når man ser de chancer, de brænder. Mads Kaalunds gigantiske chance efter 20 sekunder hvor han kom alene igennem var et eksempel på dette. Et andet og værre var angriberen Alexander Linds ageren foran kassen. Et par minutter inde i anden halvleg kom den 19-årige angriber alene igennem mod Jacob Rinne, men hvor en angriber fyldt med selvtillid ville gå direkte mod mål, forsøgte Lind en tværaflevering til Sebastian Jørgensen, som slet ikke var nået ordentlig med, og derfor løb chancen ud i sandet. Nicolai Vallys toppede den lige efter en times spil, da han fik en fri chance i det lille felt, men symptomatisk for oprykkerne ramte bolden hans støtteben og blev aldrig farlig. Kent Nielsen vil glæde sig over, at Nicklas Helenius snart er spilleklar igen.

Kampens detalje:
Det kunne lige så godt blive fremhævet som kampens bedste, men nu får den en plads som kampens detalje. André Calisir leverede sæsonens vel nok bedste forsvarsaktion i anden halvleg, da Iver Fossum headede mod Silkeborg-målet og egentlig fik den forbi Nicolai Larsen. Armenske André Calisir ville det dog anderledes og med en meget lang tå reddede han et stensikkert AaB-mål ved at sende bolden over overliggeren. Kampens med længder bedste aktion og et studie for forsvarsspillere om, hvordan man undgår at score selvmål i sådan en svær situation.