Bedst/værst: Alt, alt for ringe - nu rykker de ud

Vi er klar med bedst og værst fra opgøret mellem FC Nordsjælland og Vejle Boldklub.

FC Nordsjælland - Vejle Boldklub 2-1 (2-1)
2-0 Mohamed Diomandé (18.)
2-1 Luka Djordjevic (44.)

Kampens bedste:

FC Nordsjælland:
Han har haft en svær sæson, men midtbanespiller Mohamed Diomandé viste noget af klassen søndag mod Vejle Boldklub. Ivorianeren havde på små 20 minutter scoret to gange, og det er sådan noget, han har brug for, så han kommer ind til næste sæson med selvtillid. Har så meget potentiale, men mangler at sætte det sammen. Han kan håbe, at et længere forløb uden skader er med til at realisere potentialet.

Vejle Boldklub:
Lundrim Hetemi havde godt nok nogle fejlafleveringer her og der, men han var med til at få stabilitet i kampen og få VB tilbage i opgøret. Hetemin turde spille fodbold og skabte flere overtalssituationer i første halvleg, hvor de muligheder dog endte med at fise ud i sandet. Måtte udgå i anden halvleg med en skade.

Kampens værste:
Der var nok at vælge imellem i Vejles defensiv - specielt efter de første 20 minutter, hvor man var bagud 0-2. Men prisen går til VB's vikarierende stopper Oliver Provstgaard, der så skidt ud ved begge mål i første halvleg. Det var ham, der ved det første mål sparkede bolden lige til Mohamed Diomande, der scorede langt ude fra, og ved mål nummer to blev han - som i øvrigt flere andre - sat af en FCN-spiller, inden en returbold landede for fødderne af Diomande. Med Provstgaard stående lige ved siden af. Holdet manglende i den grad Raul Albentosa.

Kampens detalje:
Vejle Boldklub er nu rykket ud af Superligaen med nederlaget til FC Nordsjælland. Ikke matematisk, men det kræver, at AGF i de sidste runder taber og i alt er 20 mål dårligere end Vejle, der samtidig skal vinde hjemme mod OB. Det er dermed nedrykning nummer seks, som man noteret sig for, og dermed tangerer man Silkeborg IF, der også er rykket ud af landets bedste række seks gange. Set over en hel sæson var det fair nok. De har godt nok spillet bedre i foråret, men generelt var det for dårligt.