Foto: Getty Images
Superliga

Begejstret Tøfting: Derfor er han perfekt til FCM

- Der er intet uambitiøst i valget af Thomasberg, mener Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting.

Er tredje gang lykkens gang for FC Midtjylland?

Det må være spørgsmålet, efter Herning-klubben skal i gang med den tredje træner i denne Superligasæson.

Og svaret er ja, hvis man spørger Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting:
- Ja, det er et rigtig fint valg.

Altså et perfekt valg?
- Jaah, altså nu tror jeg nok, at du lægger ordene i munden på mig, men ja, lige nu - og i den situation FCM er i, så er det vel tæt på et perfekt valg, lyder det fra Tøfting, der er på vej til landskamp i Parken.

- Thomas Thomasberg er jo perfekt i den forstand, at han kender FCM både som spiller og træner, kender folkene i klubben - så kan han Superligaen ud og ind. Der er intet tilvænning eller noget, der kommer bag på ham.

- Han har fået Randers i top-seks tre år i træk, vundet en pokalfinale, så der er ikke noget at udsætte på resultaterne.

Er det et uambltøst valg af FC Midtjylland?
- Nej, der er intet uambitiøst i at ansætte Thomasberg, og jeg kan ikke forstå hvorfor man skulle kigge til Norge eller Sverige for at hente en træner, når vi har så dygtige trænere i Danmark.

- Det handler måske også om, at FCM lige trækker vejret og måske finder ud af, hvad de gerne vil være som klub. Det er fint med alle de højtflyvende tanker om, at være blandt de 50 bedste i Europa, have en Ballon d’Or-vinder fra Guldminen og hvad ved jeg, men fundamentet i Superligaen skal være på plads.

- Måske var det også sjovere forhen, hvor de lå tættere på det oprindelige FC Midtjylland, siger Stig Tøfting.

Vil det ændre noget i spillestilen hos FCM?
- Jamen, jeg tror da, at de har indset, at satsningen med Albert Capellas og den mere boldbesiddende stil måske ikke passer til FCM. Med Thomasberg får de en træner, der i hvertfald i Randers har sværget til en klassisk 4-4-2 med en stærk defensiv, nogle gode kanter og så to angribere, der står klar i boksen.

- Ikke langt fra den oprindelige FCM-filosofi, så det bliver spændende at se, om det også bliver modellen. Nu kan man sige, at noget af det FCM virkelig mangler, jamen det er jo boksangribere, så hvordan vil Thomasberg tackle det?

Og Thomasberg selv. Et skridt op?
- Ja, nu kommer han jo et sted, hvor presset helt åbenlyst er større. Selv det ydre pres fra fans er begyndt at have en vis størrelse i Herning, så det skal han også kunne håndtere. Jeg synes dog også Thomasberg har ændret sig. Er blevet mere åben og udadvendt, så mon ikke han kan klare det også?

- Han får jo 10 kampe i  nedrykningsspillet, hvor man kan sige, at han får tid til at pejle sig ind på truppen og finde ud af, hvad han mangler. Samtidig er kravet om syvendepladsen, der kan give en plads i Europa dog også stort, så ren træningslejr bliver det jo ikke.

Efterlader det et hul i Randers?
Næh, ikke rigtig - og det er ikke for at underkende Thomasberg.  Jeg fornemmer, at de rigtig gerne vil give Rasmus Bertelsen en chance og at de anser ham for at være et stort trænertalent.

- Så timingen er også perfekt for Randers med en plads i slutspillet, hvor der vil være ro på. At de samtidig scorer nogle millioner på Thomasberg gør jo bare casen endnu bedre for Randers, lyder det fra Stig Tøfting.