• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Begrænset spilletid til Bengtsson i FCK: Jeg må være tålmodig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Pierre Bengtsson havde håbet på mere spilletid i FC København, og han håber, han kan kæmpe sig til flere minutter på banen.

Af Ole Hoffskov

Fra 2011 til 2014 var Pierre Bengtsson en stor profil i FC København, og det banede vej for et skifte til Bundesliga-klubben Mainz 05. For godt et år siden vendte den svenske venstreback retur til FCK, men foreløbig har han ikke ramt det samme niveau som tidligere.

Det kan også aflæses i den mængde af spilletid, Bengtsson får i FC København. I denne sæson er han blot startet inde i en ud af 12 Superliga-kampe - Nicolai Boilesen sidder tungt på venstreback-positionen hos løverne. 

Læs også: FCK-back vil ikke afskrive Brøndby: Det er et godt hold

Det behager ikke Pierre Bengtsson, men han tænker udelukkende på at kæmpe sig tilbage i varmen.

- Som fodboldspiller er man kun tilfreds, hvis man spiller alle kampe. Jeg må væbne mig mig med tålmodighed og klø på. Så handler det om at gribe chancen, når den byder sig, siger Pierre Bengtsson til tipsbladet.dk.

Da svenskeren underskrev en fem-årig aftale med FC København i sommeren 2017, var det næppe udsigten til en rolle som reserve, der lokkede ham tilbage til den danske hovedstad.

- Jeg ved ikke, hvad jeg havde regnet med, men jeg prøver at gøre det så godt som muligt hele tiden, og så er det jo i sidste ende op til Ståle at udtage de spillere, han synes er bedst. Vi har mange gode spillere i FC København, og det gør konkurrencen skarp, og det gør samtidig, at vi alle udvikler os. Det, synes jeg kun, er positivt, lyder det fra svenskeren.

I skrivende stund har Pierre Bengtsson lige under fire år tilbage af sin kontrakt med FC København. Det kan selvsagt være lang tid, hvis ikke situationen ændrer sig for den 30-årige back, men Bengtsson vil ikke ud i for mange spådomme om fremtiden.

Vil du kunne acceptere din nuværende rolle i yderligere fire år?

- Det ved jeg ikke. Man ved ikke, hvad fremtiden bringer, så det er svært at svare på. Jeg tager en sæson ad gangen, siger Pierre Bengtsson.

Svenskeren var i sidste sæson på banen i 23 Superliga-kampe for FC København. 

Superliga

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. ...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.