• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Bekymret for tophold: Det er der ingen, der køber!

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Viaplay-eksperten ser et svækket førerhold i Superligaen efter vintertransfervinduet.

Af Jacob Quvang

FC Nordsjælland har kurs mod Superliga-guldet efter en fremragende efterårssæson, som lod dem overvintre på førstepladsen. 

Her blev de ledet an i offensiven af en sprudlende Andreas Schjelderup, som tidligere i januar blev solgt til Benfica. I stedet hentede Farum-klubben Emiliano Marcondes, som skal løfte den tunge arv efter Schjelderup, og den opgave bliver mere end vanskelig.

Superliga-eksperten Kenneth Emil Petersen tror i hvert fald ikke på, at Marcondes kan levere på samme høje tilsvarende niveau som nordmanden, og derfor ser han holdet som markant svækket.

Det siger han i Viaplay-programmet Transfer Live.

- Jeg synes, de er kæmpe svækket. De har gjort, hvad de kunne i forhold til at hente en erstatning. Du kan ikke erstatte det, som Schjelderup har bidraget med i efteråret - det var fuldstændig magisk. Han leverer så koldt på det her hold og er så iøjnefaldene og giver så meget til offensiven. Det kan Nordsjællandi ikke købe, for de spillere vil ikke til Superligaen. Så det er et svækket FC Nordsjælland-hold. 

- Det er ikke fordi, at Marcondes ikke er en god spiller, og han vil også komme til at levere fint. Men at sige det ikke er en svækkelse for FC Nordsjælland at miste Schjelderup, tror jeg ikke, at der er nogen, der køber. Det tror jeg simpelthen ikke på. Det er godt hentet, men det er lang tid siden, at han (Marcondes) har været inde i et kontinuerligt forløb, hvor han har spillet kampe igen og igen, lyder Kenneth Emil Petersens vurdering.

Emiliano Marcondes støder til efter en halvsæson i Bournemouth, hvor det var yderst begrænset med spilletid. Derfor skal FC Nordsjælland håbe, at man kan få ham op i gear, så han kan finde det niveau, der gjorde ham så suveræn i klubben, som han var i efteråret 2017, da han bombede løs i Superligaen og siden smuttede til Brentford på en fri transfer.

Se hele analysen af Superligaens tophold i afspilleren over artiklen.