Superliga

Bergvold vil vise sig ved at slå FCK

Det handler om Lyngby nu, siger Martin Bergvold, lejesvenden fra FCK, før søndagens Superliga-opgør.

Martin Bergvold har stadig et år tilbage af kontrakten med FC København, topholdet der kæmper for at vinde mesterskabet og dermed også kvalificere sig direkte til Champions League-gruppespillet, men lige nu er midtbanemanden på lån i Lyngby, der søndag tager imod FCK.

Men hvad nu hvis Lyngby vinder, og det viser sig at være de tre point, som FCK i sidste ende kommer til at mangle i topstriden?

- Det ved jeg sgu ikke. Det er en kamp som alle andre. Man går altid ud for at vinde, og nu spiller jeg for Lyngby, så kan jeg ikke gå ud for at tabe, fordi FC skal bruge tre point.

- Selvfølgelig bliver det specielt at spille mod dem, og så vil jeg da håbe, at jeg kan gå ud og bevise, at de skulle have beholdt mig og ladet mig spille. Det bliver en sjov dag på søndag, men nu spiller jeg for Lyngby, og det er det, der tæller, siger Martin Bergvold, før holdkammeraten fra Lyngby, Morten Bertolt, kommer til.

For Bertolt har selv stået i situationen, da han var på lån i Viborg.

- Første gang jeg spillede mod FCK med Viborg, da var vi fuldstændig euforiske, da vi kom foran 2-0, og så kan jeg huske, at Østergaard kom hen bagefter og sagde, at han syntes, at jeg ikke havde behøvet at juble så meget, når vi scorede. Jamen, jeg går altid på banen for at vinde fodboldkampe, og så er det lige meget hvor og hvornår og hvilket hold, jeg spiller for. Så på søndag vil man vinde, når man går på banen, og så er det i realiteten ligegyldigt, om det er mod ens arbejdsgiver, siger Morten Bertolt.

De to fodboldvenner har spillet sammen, siden de var 11 år tilbage i 1995 som del af et uhyggeligt, stærkt drengehold i Avarta. De skiftede også samtidig til KB, hvor Bergvold hurtigt kom op på Superliga-holdet, mens Bertolt havde det sværere som træningskegle i den hårde skole på Jens Jessens Vej. Siden blev deres fodboldveje skilt, da Bergvold rykkede til Italien og Bertolt tog til Jylland, men nu er de sammen igen, på midtbanen i Lyngby.

Læs mere: Tipsbladet er taget en tur til Rødovre med Morten Bertolt og Martin Bergvold for at høre historien om Danmarksmesterskaberne med Avarta, udviklingen i FCK og livet som indforstået midtbaneduo i Lyngby. Avisen er på gaden nu, men du kan også læse den direkte på din iPad ved at klikke her.