• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle /ritzau/

Berørt præsident tager ansvar for stadiontragedie

Foto: Getty Images

Præsidenten i Arema FC, Gilang Widya Pramana, undskylder over for ofre og pårørende efter katastrofen.

Af /ritzau/

125 mennesker døde, da optøjer lørdag brød ud på Kanjuruhan Stadium i Indonesien. Det har klubpræsidenten for hjemmeholdet Arema FC mandag påtaget sig ansvaret for.

Arema FC tabte i egen hule med 2-3 til Persebaya Surabaya, og det fik en gruppe tilhængere til at invadere banen.

Politiet forsøgte at tvinge de tusindvis af fans til at vende tilbage til tribunerne og affyrede tåregas, efter at to betjente ifølge politiet var blevet dræbt.

Tåregassen fik tilskuere til at strømme mod udgangene, og mange af de døde blev ifølge politiet kvalt eller trampet ihjel.

Mandag har Arema FC's præsident, Gilang Widya Pramana, holdt en tårevædet tale og beklaget hændelserne.

- Jeg, som præsident for Arema FC, tager det fulde ansvar for hændelsen. Jeg undskylder til ofrene, deres familier, alle indonesere og ligaen, siger Gilang Widya Pramana ifølge AFP.

Foruden de 125 dræbte blev 323 personer ifølge politiet såret i det, der er en af verdens dødeligste stadiontragedier nogensinde.

Regeringen i Indonesien har mandag opfordret politiet til at identificere og opspore de, der skabte kaosset på stadion. Politiet er desuden blevet bedt om at evaluere sine egne procedurer.

Kritikere har således påpeget, at politiet overreagerede med brugen af tåregas, fordi det skabte den panik, der fik folk til at strømme mod udgangene.

Der er plads til 42.000 tilskuere på Kanjuruhan Stadion, og lørdagens kamp var udsolgt. Ifølge politiet stormede 3000 fans banen.

/ritzau/