Foto: Red Bull Salzburg
Superliga

Bidstrup: FCK har en kæmpe plads i mit hjerte

Mads Bidstrup er glad i Salzburg, men FCK vil altid være interessant. Det fortæller han til Tipsbladet.

FC København, FC Nordsjælland, Brentford, og Red Bull Salzburg. 

Ja, mulighederne var mange for Mads Bidstrup i sommerens transfervindue. 

Skulle han tage "hjem" til, hvor det hele startede i FCK? Gøre lejeopholdet i FC Nordsjælland permanent? Blive og kæmpe for spilletid i Brentford? Eller pakke kufferten og rejse afsted mod endnu et udlandsophold? 

Den 22-årige midtbanespiller havde nok at tage stilling til. Men da Red Bull Salzburg meldte deres interesse, var han aldrig i tvivl. Han pakkede kufferten og rejste til Østrig.

Selvom Bidstrup er glad for sit valg og har fået en god start i klubben - læs et interview med ham om starten her - fylder barndomsklubben på Østerbro stadig rigtig meget for den tidligere ungdomsspiller i FC København.

- Jeg synes, FCK er interessant. Det vil det altid være for mig. Det er den klub, der har været med til at forme mig som fodboldspiller, og de har en kæmpe plads i mit hjerte. Men nu er jeg begyndt på et nyt eventyr, og det er jeg glad for. Det skulle ikke være denne gang med FCK, fortæller Mads Bidstrup til Tipsbladet.

I 2018 skiftede en kun 16-årig Mads Bidstrup tilværelsen i trygge og vante rammer i København ud med et udlandseventyr i Tyskland, hvor Red Bull Leipzig stod klar til at give danskeren nogle hår på brystet.

Det blev dog aldrig til den helt store succes i det tyske, og allerede to år senere stod Thomas Frank klar til at give sin landsmand en ny chance hos Brentford. Men heller ikke her var der udsigt til den helt store spilletid, selvom det dog blev til fire indhop i Premier League. 

Den unge dansker havde brug for kontinuerligt spilletid på seniorplan - og det fik han.

I 2020 hentede Flemming Pedersen den unge dansker hjem til et endnu yngre FC Nordsjælland-mandskab. Her fik han en vigtig og fremtræden rolle, og hans udvikling for alvor fart. Og som en bærende drivkraft på et ungt FCN-mandskab, var han med til at kæmpe med om det danske mesterskab, der dog blev tabt til FCK. 

Men hvilken dansk klub, der fylder mest for Mads Bidstrup, har han alligevel svært ved at svare på. 

- Det er svært at sige. Det har været to forskellige ophold. Jeg var ungdomsspiller i FCK, og har været der flere år. De har hjulpet mig med at tage det skridt, der hed Leipzig næste gang. FC Nordsjælland har hjulpet mig med at tage springet til senior. Begge klubber har en stor plads i mit hjerte. 

Hjulmand ikke med på råd
Mens Mads Bidstrup har taget hul på endnu et udlandseventyr, må han vente lidt endnu med at tage hul på et andet fodboldeventyr. Landstræner Kasper Hjulmand har endnu ikke ringet, men med skiftet til Salzburg og en rolle som fast mand i den østrigske klub, gør Mads Bidstrup bestemt sit til at overbevise landstræneren.

Skiftet til udlandet er da heller ikke nogen dum idé, for det er i udlandet, at Hjulmand og assistent Morten Wieghorst primært har kigget, når landsholdet skal udtages.

Så var Kasper Hjulmand en drivkraft i at hjælpe Bidstrup til at træffe en beslutning om et ophold i Salzburg?

- Jeg har faktisk ikke talt med Hjulmand om mit valg. Hvis jeg havde skiftet til FCK og havde performet godt der, så er jeg sikker på at Kasper Hjulmand ville se min vej. Jeg håber ikke, at der er nogen forskel på om man spiller i Superligaen eller ej, siger Mads Bidstrup.

Kasper Hjulmand udtager sin næste landsholdstrup til kampene mod San Marino og Finland tirsdag den 29.august. Og her skal det blive spændende, om Mads Bidstrups navn er at finde i landstrænerens udvalgte trup.