• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

BIF-boss får tilbudt spillere: Vi rører det ikke

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mange parter i transfermarkedet vil gerne afsætte spillere til danske klubber - ikke mindst til Brøndby, der er sikret et europæisk gruppespil. Men Brøndby er slet ikke interesseret. Her fortæller fodbolddirektør Carsten V. Jensen hvorfor.

Af Kenneth Jensen

Der er stor opmærksomhed omkring Brøndby IF, og den opmærksomhed er ikke blevet mindre, siden klubben vandt det danske mesterskab og dermed også kvalificerede sig til et europæisk gruppespil.

Klubben er nu på udkig efter forstærkninger - ikke mindst fordi flere spillere allerede har forladt klubben eller har kontraktudløb - og derfor er der også meget at se til for fodbolddirektør Carsten V. Jensen.

- Der er meget tryk på i forhold til spillere, der bliver lanceret udefra. Sådan har det altid været i Brøndby og andre klubber, men Brøndby er en attraktiv adresse i mange sammenhænge. Vi gør ikke ret meget brug af dem, der fortæller os, hvem vi skal komme og købe. Det er omvendt, siger Carsten V. Jensen og forklarer:

- Det er jo den måde, man arbejder på i forhold til rekruttering. Det handler mere om benarbejde, scoutingarbejde, at have vores plan klar i forhold til, hvem der skal efterfølgende hvem, og hvilket marked vi kigger på. Det er os selv, der laver benarbejdet og kender de spillere, vi lander, grundigt. Det er langt højere grad den vej rundt, men det er rigtigt, at markedet består meget af, at der bliver langet en mail ud eller et telefonopkald, ”hvad mangler I lige?”. Men sådan nogle rører vi ikke.

Researcher I slet ikke på sådan noget?

- Meget lidt. Min tid ville i høj grad gå med det, hvis jeg skulle undersøge de ting. Så ville jeg spilde min tid.

Så du bruger i højere grad dine kontakter?

- Det er klart. Vi benytter vores netværk. Der kommer meget ind, og det er typisk ikke derfra, vi henter spillere. Ikke at det ikke kunne ske en dag. Typisk vil det være sådan, at spillere, der pitches til Brøndby, uden vi har efterspurgt det, vil typisk ikke være gode nok, fordi naturen i det er sådan. Man kigger efter lidt bedre, end det (der er ens niveau, red.). Ligesom vi selv sigter lidt højere end det, vi normalt kan rekruttere til. Det er mekanismen i det hele.

Brøndby har indtil videre kun hentet Christian Cappis i Hobro, mens der endnu ikke er lavet et salg. Et godt bevis på, at der mangler at blive brugt penge i fodboldens transfermarked.

- Nej, jeg fornemmer ikke, at der er kommet sving i det. Der er forespørgsler, men alle i Europa har haft en lang, tung og udmarvende sæson. Også i forhold til alle restriktionerne. Det har været tungt, og der har været mange kampe presset ind. Det øjeblik, man har spillet den sidste kamp, er der mange, der har skullet puste ud. Og nu er der EM, og det er der stort fokus på fra mediernes side. Så nej, der er ikke kommet sving og svung i rygtedannelser og aktivitet blandt klubberne. Men så småt begynder det, fordi man kigger frem mod en ny sæson. Jeg forventer det inden for en uge eller to, siger "CV".

Fodbolddirektøren blev onsdag forholdt rygterne om Daniel Wass - her er hans svar.