Video : Tipsbladet
Superliga

BIF og FCN anklaget for at "fiske": Sagerne er under behandling

Fodboldens Appelinstans behandler ifølge BT en sag omkring Brøndby IF og FC Nordsjælland, der beskyldes for at have "fisket" efter spillere under 12 år. Begge klubber tabte første behandling af deres sag.

Mens spillet om slutspil kører i Superligaen, foregår der også et andet spil i kulissen, der involverer to af de klubber, der jagter top seks-placeringer.

Det har dog intet at gøre med slutspil og medaljer i Superligaen, men at gøre med ungdomsspillere.

Det er avisen B.T., der fortæller, at både Brøndby IF og FC Nordsjælland er på anklagebænken for at have "fisket" spillere under 12 år. Klubberne står anklaget for at have inviteret børn helt ned til otte år indenfor, og det må man ifølge DBU's regler ikke, når en spiller er at finde i en anden klub. Henvendelser omkring en spiller "bør gå via spillerens nuværende klub", står der i retningslinjerne.

- Jeg kan bekræfte, at vi behandler to sager med de to klubber lige nu. Sagerne er under behandling. Det er i forhold til herreungdomslicenssystemet, som vi kalder det. Der har vi for U12 - altså fra 12 år og ned - et regelsæt og nogle vilkår, som hedder 'Holdninger og handlinger'. En del af det sæt handler om klubskifter og træningsforhold, siger Teddy Pedersen, der er formand i DBU's herreeliteungdomsgruppe, til B.T.

Begge klubber tabte første behandling sagerne, der blev behandlet af Herreeliteungdomsgruppen med formand Teddy Pedersen i spidsen. Nu er det så Fodboldens Appelinstans, der skal kigge på ankesagerne.

Kim Vilfort, talentchef i Brøndby, var en del af Herreeliteungdomsgruppen, men han har valgt at forlade gruppen i protest over sagen. Også Jan Laursen, sportschef for FC Nordsjællands akademi, svarer også på anklagen, og hvorfor FCN har valgt at anke den første dom. Klik her for at læse de to klubbers svar til anklagen.

Klubberne fik en dom og en bødestraf i forbindelse med første behandling af sagerne.