Video : Tipsbladet
Superliga

Blev fyret i Brøndby: Stod ved en skillevej!

Niels Frederiksen siger til Tipsbladet, at det var hårdt for ham at se Brøndby smide mesterskabet. Han har nemlig stadig et rigtig godt forhold til klubben på trods af fyringen i 2022.

Niels Frederiksen nåede at vinde et dansk mesterskab som Brøndby-cheftræner, men i november 2022 blev han fyret i Brøndby.

Nu har danskeren fundet sig et nyt job efter halvandet år i tænkeboks, da Frederiksen har overtaget cheftrænerposten i polske Lech Poznan.

Frederiksen ser tilbage på afskeden i dette interview til Tipsbladet, og det er med positive gloser.

- Jeg synes da, at afskeden var god. Vi skiltes i nogenlunde fred og fordragelighed, og der var heller ikke grund til noget andet. Jeg synes, at det var det rigtige for begge parter, at vores veje skulle skilles.

- Jeg synes, at jeg havde givet det, som jeg kunne til klubben, og klubben havde også givet, hvad den kunne til mig. Klubben stod også ved en skillevej, hvor der var et nyt ejerskab, og der skulle sætte en ny retning og andre måder at gøre tingene på.

- Jeg har ikke noget ondt eller dårligt at sige om den afsked. Den var rimelig og fornuftig, og jeg synes, at vi skiltes i fordragelighed. Jeg kigger stadig på tiden i Brøndby som fantastisk med en masse gode oplevelser og et mesterskab, der var prikken over i’et. Alting har jo en ende, og jeg synes, at det var det rigtige tidspunkt, siger Niels Frederiksen til Tipsbladet.

På grund af tiden i Brøndby fulgte den tidligere cheftræner også intenst med på sidelinjen, da Vestegnsklubben tabte mesterskabet på gulvet.

- Jeg led da lidt med Brøndby. Det må jeg sige. Jeg kan ikke præcist sige, hvordan de har haft det, men jeg har stået der, og jeg kom så igennem det (mesterskabet i 2021, red.). Jeg forstår godt, at de var ramte, og jeg led med dem. Jeg havde håbet, at de var lykkedes med det. Jeg kender stadig hele staben og nogle spillere, så jeg heppede da på Brøndby.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Besøgte Thomas Frank
Den danske cheftræner fortæller, at han har brugt tid på at rejse efter Brøndby-exittet. 53-årige Frederiksen havde dog håbet, at han havde landet et nyt job lidt før.

- Jeg besluttede mig jo allerede for, da jeg stoppede i november 2022, at jeg i hvert fald skulle bruge en seks-otte måneder på at få fodbolden på afstand og beskæftige mig med noget andet. Jeg brugte tiden på at rejse langt væk og i lang tid, så jeg fik nogle andre input.

- Der var også lidt fodbold i den periode, men det var for at se nogle steder, som jeg ikke havde set før. Det tog stadig det meste af et år at finde det rette, men jeg har fået ny inspiration. Jeg har været i temmelig mange lande. Jeg var i Tyskland, besøgte Thomas Frank en uge i England, Holland, Belgien og Østrig. Det har man ofte ikke tid til, når man er i job.

- Det har været meget givtigt. Hvis du havde spurgt mig undervejs, havde jeg nok ikke håbet på, at jeg skulle gå halvandet år uden et job, men måske kun et år. Når tingene var, som de var, brugte jeg tiden nogenlunde fornuftigt, siger Niels Frederiksen til Tipsbladet.

Danskeren har taget hul på tilværelsen som Lech Poznan-cheftræner, da han er rejst til Polen og er ved at forberede sig til den kommende sæson.