• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Blodrøde tal i SL: Ikke set siden finanskrisen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubberne blev hårdt ramt af coronanedlukning og mistede næsten en fjerdedel af deres samlede omsætning.

Af Anders Dehn

Ingen var formentlig i tvivl om, at coronapandemien ramte Superliga-klubberne hårdt. Nu kan vi se sort på hvidt, hvor hårdt de blev ramt.

Idrættens Analyseinstitut har knust tallene fra samtlige 14 klubber, der har været i Superligaen i den periode, der kigges på. Det vil sige klubbernes seneste regnskaber, enten for 2019/20 eller 2020.

De viser, at Superliga-klubberne samlet set oplevede et fald på 550 millioner kroner i omsætning. Det svarer til 23 procent, altså næsten hver fjerde tjente krone, der på ét år forsvandt. Samtidig lavede de 14 klubber et samlet underskud på 273 millioner.

- Samlet kan vi se en tilbagegang, som ikke er set siden finanskrisen. Nu bliver det interessant at følge, om klubberne får lige så svært ved at rejse sig, som vi så i årene efter finanskrisen, siger Andreas Nygaard, der er junioranalytiker ved Idrættens Analyseinstitut, til DR Sporten.

Idrættens Analyseinstitut noterer dog, at en stor del af den faldende omsætning og det store underskud skal findes os selskabet bag FCK, Parken Sport & Entertainment. Det ses blandt andet ved, at 6 af 14 klubber faktisk lavede overskud i perioden.

Parken Sport & Entertainments omsætning faldt med knap 300 millioner kroner i 2020, og underskuddet var på 229 millioner.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020