2016-03-23 11:32
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Jonas Borring har fået ophævet kontrakten med Randers FC, men han kan ikke spille for anden dansk klub i denne sæson.

Ikke overraskende er fans af flere klubber i Danmark interesserede i at få den 31-årige Jonas Borring på kontrakt, efter han tidligere onsdag fik ophævet sin aftale med Randers FC. Problemet er bare, at Jonas Borring med al sandsynlighed ikke kan spille for en anden dansk klub i denne sæson.

Selv om han er 'fri' af sin kontrakt, er reelt kun de steder, hvor transfervinduet er åbent, muligheder for Jonas Borring. Turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen, forklarer hvorfor.

- Under normale omstændigheder kan det aldrig lade sig gøre at skifte klub uden for transfervinduet. Punkt et er, at han har været på banen i det her halve år. Punkt to er, at han har fået ophævet sin aftale uden for transfervinduet. Det betyder, at han normalt kun kan spille for en ny klub (hvor transfervinduet er lukket, red.), når transfervinduet åbner igen. Var han blevet ophævet inden 1. februar, kunne han frit skifte klub, siger Peter Ebbesen til tipsbladet.dk.

Altså kan Jonas Borring ikke spille for en anden dansk klub før 1. juli.

- En spiller, der er ophævet uden for transfervinduet, kan ikke gå på banen igen før den 1. juli, siger Peter Ebbesen videre.

Der er dog undtagelser i reglerne, men de undtagelser har at gøre med klubber, der er gået konkurs - eller klubber, der har misvedligeholdt en kontrakt. Så er der åbnet for, at en spiller kan gå på banen igen med det samme. Men det er der formentlig ikke tale om her.

Peter Ebbesen forklarer derfor, at en spillers mulighed ligger i lande, hvor transfervinduet er åbent, og dermed lukker det for Borrings muligheder for at skifte til en anden dansk klub på nuværende tidspunkt.

- Svaret er, at det ikke kan lade sig gøre, fastslår Peter Ebbesen.

Jonas Borrings agent Fredrik Risp har tidligere forklaret over for tipsbladet.dk, at han nu kigger på Sverige og Norge som muligheder for Borring. Vinduerne lukker i næste uge i de to lande.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO