• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Superligaen er afgjort: FCK genvinder mesterskabet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

For andet år i træk har FC København vundet det danske mesterskab.

Af Kenneth Jensen

De var otte point efter FC Nordsjælland ved vinterpausen, men en runde inden afslutningen på sæsonen er det nu sikkert: FC København har genvundet det danske mesterskab, da klubben har fire point ned til FC Nordsjælland på andenpladsen.

FC København indledte mandagen med at vinde 2-1 i Viborg, og dermed har man vundet tre Superliga-kampe i streg siden nederlaget i Farum til FCN med sejre over Brøndby IF, AGF og altså Viborg FF. 

FCK skulle dog bruge lidt hjælp for at hente mesterskabet en runde før afslutningen på sæsonen, men den hjælp fik klubben af Brøndby IF, der vandt en stor sejr på 5-1 over FC Nordsjælland.

Første mål blev sat ind af Ohi Omoijuanfo, mens Mathias Kvistgaarden satte de tre næste Brøndby-mål ind. Målet til 4-1 var dog en gave fra målmand Andreas Hansen. Indskiftede Oscar Schwartau gjorde det til slutresultatet 5-1.

Og i forhold til gaver var FCN's reducering til 1-3 også en vild gave fra Radosevic, hvis voldsomme tilbagelægning ramte stolpen og røg ud til Ernest Nuamah, der nemt kunne score til 1-3.

FC København fik en skidt start på sæsonen og var et stykke efter i toppen af Superligaen, da klubbens ledelse valgte at afskedige Jess Thorup. I stedet fik assistenten Jacob Neestrup chancen som cheftræner, og den har han grebet med et mesterskab og en pokaltitel i sin første sæson.

Siden Neestrup overtog jobbet som cheftræner, har han vundet 14 af 21 Superliga-kampe, mens det er blevet til fire uafgjorte og tre nederlag. Pointsnittet er på 2,19.

Sikkert er det nu også, at FC Nordsjælland får sølvmedaljer, da klubben har et forspring på fire point til Viborg FF på tredjepladsen.

Og så er der stadig noget at spille om i forhold til tredjepladsen, da Viborg lige nu er tre point foran AGF, der dog mangler at spille i runde 31. Det gør aarhusianerne først, når klubben tirsdag aften gæster Randers. 

Også i bunden er der spænding, da AaB, Lyngby Boldklub og AC Horsens alle har 27 point og spiller om to nedrykningspladser. AaB får besøg af Silkeborg, mens Horsens og Lyngby mødes i en gyser i det østjyske. AaB's målscore er klart bedst, så vinder nordjyderne hjemme over SIF, overlever man. Mens de to øvrige hold er afhængige af, at SIF tager point fra AaB.

Kampen om syvendepladsen og retten til at møde nummer fire i en playoffkamp om en billet til Europa er også helt åben igen, efter Silkeborg IF tog point fra FC Midtjylland mandag. OB skal dog vinde i Herning, hvis klubben skal gå forbi FCM og tage syvendepladsen.