Brøndby besejrer SønderjyskE på sent mål og topper Superligaen

Brøndby slog søndag aften SønderjyskE med 2-1 og er derfor lige nu nummer et i Superligaen.

Med en 2-1-sejr i topkampen mod Sønderjyske spillede Brøndby sig søndag aften op på førstepladsen i Superligaen.

De blågule har 24 point for 12 kampe, hvilket er et enkelt mere end FC Midtjylland, som dog mandag kan tage topplaceringen tilbage, når midtjyderne gæster OB.

Brøndby dominerede boldbesiddelsen og tog mest initiativ kampen igennem, men Sønderjyske havde i store perioder held til at slå de blågules angreb i stykker med godt presspil og stor fysik.

Den tidligere Sønderjyske-angriber Mikael Uhre sendte planmæssigt Brøndby foran efter en god halv time, inden han begik et straffespark, som Anders K. Jacobsen udnyttede til at bringe balance i regnskabet.

Anden halvleg så længe ud til at slutte uden mål, men i kampens afslutning dukkede Anis Ben Slimane op og sikrede Brøndby fuld gevinst.

Med nederlaget bliver Sønderjyske på fjerdepladsen med 21 point.

Et velfungerede genpres fra begge hold betød, at der sjældent var etablerede angreb i nogen af enderne indledningsvis.

Fordi Sønderjyske oftest fik spoleret Brøndbys lange angreb, forsøgte værterne af og til at gøre det mere simpelt, og det gjorde de med bravur i det 33. minut.

Simon Hedlund tæmmede en lang, høj fremlægning flot og fandt midt for mål sin angrebsmakker Mikael Uhre, der stensikkert scorede til 1-0 med indersiden.

Uhre kom i fokus for noget mindre positivt små ti minutter senere, da dommeren med hjælp fra VAR vurderede, at angriberen ramte gæsternes Marc Dal Hende med albuen i feltet, og derfor udlignede Anders K. Jacobsen til 1-1 på straffespark.

Brøndby kom ud til anden halvleg med stor energi og tog initiativet med hurtigt pasningsspil, som kastede flere gode chancer af sig.

Afkast af overtaget fik Brøndby dog først syv minutter før tid, hvor indskiftede Anis Ben Slimane fik plads i feltet og bragede bolden i nettet til slutresultatet 2-1.