Slår Silkeborg: Brøndby lægger stort pres på FCM

Brøndby lagde sig i spidsen for Superligaen med sejren på 2-0 i Silkeborg og lægger pres på FCM i Farum.

Brøndbys guldchance lever i bedste velgående før sidste spillerunde i Superligaen.

Mandag vandt Brøndby med 2-0 ude over Silkeborg og lagde sig foreløbigt på ligaens førsteplads med 62 point.

FC Midtjylland kan dog tage førstepladsen tilbage med en sejr senere mandag ved at slå FC Nordsjælland i Farum. Før den kamp har FCM og FCN henholdsvis 61 og 56 point. FC København, der tirsdag møder AGF, har 58 point som nummer tre.

Brøndby var pisket til at vinde i Silkeborg for at holde gulddrømmen realistisk, og det skete uden at være prangende.

To mål i de første 20 minutter gav Brøndby roen til at kontrollere sejren hjem, og Silkeborg var aldrig i nærheden af at svare tilbage.

Brøndby kom faktisk famlende i gang med kampen og havde ikke et eneste reelt angreb i det første kvarter, hvor Silkeborg var bedre med bolden, men lidt af en tilfældighed gav Brøndby momentum i opgøret.

Efter en uheldig Silkeborg-clearing dumpede bolden ned midt i Silkeborgs felt, hvor Nicolai Vallys som så ofte før i sæsonen befandt på rette sted og koldblodigt sendte Brøndby i front med en inderside efter 17 minutter.

Det inspirerede Brøndby til at angribere mere, og efter godt gennemspillet angreb i højre side viste Yuito Suzuki stort overblik og fandt Filip Bundgaard, der i helt fri position scorede sit første superligamål for Brøndby til 2-0 efter 20 minutter.

Derfra blev Brøndby mere afventende og overlod meget initiativ til Silkeborg, som dog ikke formåede at skabe så meget som en chance i første halvleg.

Efter pausen forsøgte Brøndby at tage tempoet ud af kampen. Medaljebejleren stod lavere på banen og blev i perioder en smule for passiv.

Silkeborg havde fortsat svært ved at bryde igennem Brøndbys forsvar og forsøgte sig derfor mest fra distancen. Både Stefan Thordarson og Tonni Adamsen manglede dog præcision.

Anden halvleg blev lidt af en ørkenvandring. Brøndby ville ikke noget, og Silkeborg kunne ikke noget, og dermed kunne Brøndby cruise den vitale sejr hjem.

Brøndby slutter sæsonen hjemme mod AGF på søndag, og med en sejr er guldet hjemme, hvis FCM snubler i Farum eller hjemme mod Silkeborg på sidste spilledag.