• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Brøndby-boss: Schwartau kan ikke holdes tilbage

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

Selv om flere Brøndby-fans mener, at Oscar Schwartau ikke får nok chancer, er fodbolddirektør Carsten V. Jensen slet ikke i tvivl: Det store gennembrud er på vej for den unge mand.

Af Kenneth Jensen

Han var bare 16 år, da han fik debut for Brøndby IF's førstehold, og den nu 17-årige Oscar Schwartau viste et stort potentiale, da han fik chancen i sidste sæson.

Men chancer har der det seneste halve år ikke været mange af for det danske stortalent, og det har fået flere Brøndby-fans til at ærgre sig over Jesper Sørensens brug - eller mangel på samme - af den offensive midtbanespiller.

Det er ikke kun fansene, der har været utilfredse: Også hans agent, Thomas Rasmussen, ytrede over for Ekstra Bladet, at man har svært ved at se en plan for Oscar Schwartau.

Over for BrøndbyLyd fastslår fodbolddirektør Carsten V. Jensen nu, at der er en plan med Oscar Schwartau, og at et markant gennembrud er lige på trapperne.

- Schwartau kan ikke holdes tilbage. Jeg ved godt, der har været meget snak, men det er ikke andre end os selv, der skal sætte agendaen for, hvordan tingene hænger sammen.

- Schwartau har haft en fantastisk udvikling. I hele sidste sæson har han taget meget på i vægt i muskler, og på så ung en mand skal det lige faldes på plads med, hvad der sendes af signaler fra hjernen og ud i bevægeapperatet.

- Men det er ved at falde på plads nu. Det kan vi jo bare se. Når Schwartau kommer på banen, er det jo en voksen spiller, der går ind og gør en forskel. Det ligger lige rundt om hjørnet (gennembruddet, red.), siger Carsten V. Jensen til BrøndbyLyd på et spørgsmål om minutter til Masterclass-spillere.

I denne sæson er det blevet til tre indhop for den 17-årige offensivspiller. I alt har han spillet 50 minutters førsteholdsfodbold.

I sidste sæson fik stortalentet 18 Superliga-kampe, hvoraf de seks var fra start. Det blev til fire scoringer.

Offensivspillerens aftale med Brøndby IF løber frem til sommeren 2025, men til Ekstra Bladet fortalte Thomas Rasmussen, at en forlængelse ikke er et tema lige nu.

Det kan naturligvis ændre sig, hvis Oscar Schwartau kommer ind og får mere spilletid og får en større rolle på holdet. Mere spilletid kan Schwartau få søndag mod Randers - i hvert fald er han i Jesper Sørensens kamptrup. Se truppen her.

Carsten V. Jensen har også fortalt til BrøndbyLyd, at man ikke har en klausul i aftalen med en vigtig lejesvend. Den historie kan du læse her.