• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Brøndby-boss slår fast: Vi har ingen købsoption

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, fortæller, at der ikke er en købsoption i lejeaftalen med østrigske Patrick Pentz.

Af Kenneth Jensen

Han har fået en glimrende debut for Brøndby IF og reddede et straffespark for de blå-gule, da klubben vandt over Vejle Boldklub senest. Så kan den Bayer Leverkusen-ejede målmand fortsætte formen, vil Brøndby IF efter alt at dømme være interesseret i at købe ham.

Men til BrøndbyLyd bekræfter fodbolddirektør Carsten V. Jensen nu, at der ikke er en købsoption med i lejeaftalen for 26-årige Patrick Pentz.

Carsten V. Jensen fortæller til podcasten, at det har været en besværlig omgang at få handlet til målmandsposten efter salget af Mads Hermansen. Og det skyldes, at et par ting faldt til jorden.

Og så valgte man altså at hente Pentz i stedet for at gå ind til den sidste tid i transfervinduet med usikkerhed på målmandsposten.

- Jeg kan bare sige, at i to tilfælde faldt ting på målstregen. Det er den ærlige udmelding. Det er ting, man ikke kan kontrollere - det var ting, vi ikke var herre over.

- Forud for salget (af Hermansen, red.), havde vi gjort forarbejdet og linet nogle keepere op, men det er ikke sådan bare at hente en førstekeeper, så længe Mads ikke er ude af døren. Hvem vil tage kampen op med Mads? Så det er først i det øjeblik, hvor det bliver en seriøs snak med Leicester, at vi sætter i gang med det andet og afsøger de konkrete muligheder.

- Vi var hurtigt på afløserne, men vi løb ind i, at tingene i to tilfælde faldt sammen på målstregen. Og sådan er det bare nogle gange. For ikke at kæmpe med så vigtig en position sidst i vinduet valgte vi lidt en mellemløsning, som var at hente en dygtig keeper fra en anerkendt klub, siger Carsten V. Jensen til BrøndbyLyd.

Og at dømme ud fra starten ligner Patrick Pentz altså en rigtig god løsning i kassen hos de blå-gule.

Men ender det med, at Brøndby vil købe ham permanent, er der altså ikke en købsoption i aftalen. Havde der været det, havde det dog heller ikke været garanti for, at BIF kunne hente spilleren, påpeger "CV".

- Det er der ikke (en købsoption,  red.). Men falder vi om halsen på hinanden, kan det godt tages op. Selv hvis der var en købsoption, kunne det være, at spilleren ikke ønskede at blive, eller vi ikke ville betale den sum, der stod i optionen.

- Vi er glade for, at Patrick har valgt Brøndby, og vi har fundet en god løsning på den mellemlange bane. Så er det allerede nu et tema, hvordan vi skal bygge målmandsteamet for fremtiden, siger Brøndby-direktøren.

Patrick Pentz er også i kassen, når Brøndby IF søndag eftermiddag møder Randers FC på hjemmebane. Du kan læse optakten til opgøret ved at klikke her.