Brøndby-boss ser frem til et gensyn med læremesteren
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Brøndby-boss ser frem til et gensyn med læremesteren

Hvordan fik Brøndby IF egentlig landet en træningskamp mod Crystal Palace på Selhurst Park?

I gamle dage var der tradition for, at Brøndby rejste verden rundt og spillede trænings- og opvisningskampe mod eksotiske modstandere, men den slags er nutidens kampprogram alt for proppet til.

Alligevel er det lykkedes klubben fra den københavnske vestegn at finde plads til en international opgave, før Superligaen starter, for på lørdag stiller holdet til kamp på Selhurst Park, hvor Premier League-klubben Crystal Palace også skal have pudset de sidste detaljer af, før sæsonstarten weekenden efter.

- Muligheden for den træningskamp opstår, fordi vi arbejder med et software-system, der hedder Transferroom. Det bruger man mest til at følge spillere, men der er også en funktion, hvor man kan oploade ønsker til træningskampe, samtidig med at man kan se andres ønsker.

- Her så jeg så en dag, at Crystal Palace spurgte efter en modstander til den 5. september, og det reagerede jeg på. Jeg skrev i systemet til deres team manager, at det kunne vi godt synes var interessant, og så kunne han i øvrigt også hilse min gamle læremester fra mig, siger Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen til tipsbladet.dk.

Læs også:Hjulsager vikarierede i forsvaret: Har prøvet det mod Real Madrid

"CV" sender en tanke tilbage til 2000/01-sæsonen, hvor han var nyudnævnt assistenttræner i FC København under den nuværende Crystal Palace-manager Roy Hodgson.

- Jeg ved så ikke, om det har noget med det at gøre, at det lykkedes, for jeg har ikke talt med Roy, men kampen kom på plads, og det bliver i hvert fald et hyggeligt gensyn med ham, siger Carsten V. Jensen om lørdagens træningskamp i London, som bliver spillet på Selhurst Park.

Brøndby-truppen allerede rejser af sted torsdag til en lille træningslejr på Crystal Palaces anlæg.

- Når vi nu ikke har nogle europæiske kampe i år, tænkte vi, at det ville være en fin tur at kunne se frem til for truppen her i opstarten. Vi har mange unge spillere på holdet, der ikke har prøvet den slags før, så drengene får en Premier League-oplevelse og får en fornemmelse af, hvad der skal til for at begå sig på det niveau, siger Carsten V. Jensen.

Læs også:Christian Nørgaard forlænger med Brentford: Han er en leder

Brøndbys cheftræner Niels Frederiksen ser også frem til turen til London.

- Det bliver sgu en stor mundfuld, men jeg glæder mig helt vildt meget til det. Det er også fedt for spillerne at teste sig af mod så stærkt et hold. Nu skal vi jo ikke ud og spille i Europa i år, så for os har det også været vigtigt at få en international kamp her i opstarten. Og det er jo fantastisk at kunne måle sig mod et Premier League-hold.

- Det kan godt være, at det bliver en svær kamp for os, det gør det sikkert, men så er det sådan det er, og så lærer vi af det. Vi glæder os helt vildt, siger Brøndby-træneren.

Brøndby åbner Superliga-sæsonen hjemme mod FC Nordsjælland den 13. september, mens Crystal Palace skal i Premier League-kamp dagen før hjemme mod Southampton.

Læs også:Tidligere Brøndby-spiller overvejer klubskifte

Læs også:Vigen sendte sejren til Brøndby i testen mod OB

Læs også:Ståle Solbakken om gammel FCK-kending: Han er ikke løsningen