• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Brøndby-boss vil løbe med FCK: Vi er i en lidt friskere udgave end dem

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby-træner Niels Frederiksen tror, at de blå-gule kan true FC København på farten i søndagens derby.

Af Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Sæsonens første derby mellem FC København og Brøndby IF står for døren.

Søndag brager de to rivaler sammen i Parken, og det er første gang i knap 25 år, at klubberne møder hinanden så tidligt på sæsonen. Brøndby lagde fra land med en 3-2-sejr over FC Nordsjælland, mens FC København tabte med samme cifre til OB, så de blå-gule har et noget bedre afsæt.

Det skal man dog ikke lægge noget i, lyder det fra Brøndby-træner Niels Frederiksen.

- Kampene mod FCK har deres eget liv nogle gange. Man kan lægge en masse gameplaner og gøre det ene og det andet, men ofte starter det med en masse fight og en masse dueller på midtbanen. På den måde skal det nok blive en hektisk indledning. Derefter plejer kampene at sætte sig lidt, men hvordan det bliver kan være svært at spå, siger Frederiksen til tipsbladet.dk.

FC København varmer op til søndagens lokalopgør med en vigtig kamp torsdag aften mod IFK Göteborg, og det er stadig værd at notere, at løverne havde en ultrakort sommerferie, fordi holdet nåede langt i Europa League.

Læs også:Superliga-analyse: Ståle Solbakken skal fikse FCK's katastrofale bundniveau

Det kan blive en lille fordel for Brøndby.

- Jeg synes, FCK har et hold med dygtige og boldfaste spillere. De har typisk bolden rigtig meget, når de spiller i Parken, men vi vil prøve at have vores tid på bolden også. Og så vil vi prøve at løbe med dem så meget, det kan lade sig gøre. Jeg vurderer, at vi er i en lidt friskere udgave, end de er. Vi har en masse unge spillere med fart og energi, og det vil vi prøve at udnytte, siger Niels Frederiksen og tilføjer om FCK's til tider svingende præstationer:

- De har et højt bundniveau. Det kendetegner dem, og så er det rigtigt, at de har svinget lidt i deres præstationer, men det er jo sjældent, at FCK ikke er klar til et derby, ligesom det er sjældent, at Brøndby ikke er.

Gensynet med Kamil Wilczek
Når det går løs på søndag i Parken, er der slet ingen tvivl om, hvilken spiller der kommer til at løbe med næsten al opmærksomhed.

I sin blot anden Superliga-kamp for FC København står Kamil Wilczek over for sine tidligere holdkammerater i Brøndby IF, og rampelyset vil være rettet mod den polske angriber, der har gjort sig vældig upopulær på Vestegnen.

Læs også:Nye regler rammer fodbold hårdt: Kun 500 mennesker til københavnsk derby

På Niels Frederiksens taktiktavle spiller Kamil Wilczek naturligvis også en rolle, men det er udelukkende på grund af hans kvaliteter på banen.

- Det fylder ikke mere, fordi han har været her. Det fylder noget, fordi han er en dygtig afslutter. Vi beskæftiger os med det, som vi ville gøre mod ethvert andet hold med en dygtig angriber. Vi kan ikke rende rundt og have al vores fokus på Kamil, for så er der andre dygtige spillere, der kan score mod os. Det er ambitionen at lukke Kamil ned, som det havde været med enhver angriber, de måtte stille med, siger Brøndby-træneren.

Niels Frederiksen har også noteret sig Wilczeks angrebsmakker Jonas Wind.

- Han er en meget dygtig spiller, det må jeg sige. Dygtig i relationerne, hurtig i opfattelsen og meget dygtig med bolden. Ham må vi heller ikke glemme.

Der er kickoff mellem FC København og Brøndby IF på søndag klokken 14.00. 

Læs også:Kahlenberg og Agger udsætter legende-kamp i Brøndby

Læs også:14 personer fængslet for slagsmål før københavnsk derby

Læs også:Dansk EM-helt: Wilczeks skifte til FCK var respektløst

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus