Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-chok: Profil er ude resten af sæsonen

Man skal ikke forvente at se Frederik Alves spille fodbold igen resten af denne sæson, siger Jesper Sørensen.

BRØNDBY (Tipsbladet): Brøndby går mandag ind i et nervepirrende mesterskabsspil, hvor man skal sikre sig Superliga-guldet de næste ti kampe. 

Det bliver dog efter alt at dømme uden Frederik Alves, som klubben dømte ude på ubestemt tid i starten af marts på grund af problemer med den ene akillessene.  

Meldingen fra Brøndby tirsdag er, at man regner med, at han er ude resten af sæsonen. Det fortæller Jesper Sørensen til Tipsbladet og den fremmødte presse.

- Alves skal vi ikke forvente at få set her i foråret. Det er en længerevarende skade, og det må vi så se. Det tager noget tid. Vi ved ikke helt hvor lang tid, men det er det her med at sætte en deadline, og så sker det ikke alligevel. Så det må vi tage, når det kommer.

- Er han ikke (ude resten af sæsonen, red.), er det kun positivt. Så er det, som det er.

Hvor stort et tab er det at undvære Frederik Alves resten af sæsonen?

- Han har været god hele efteråret og været foretrukket. Det er selvfølgelig ærgerligt – ikke mindst for ham, at han har været skadet nu, hvor han har været inde i en rigtig god periode og endelig fik det gennembrud i Brøndby, man har ventet på.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at gøre os selv dygtigst muligt på alle positioner, og vi har heldigvis gode alternativer. Men det er først og fremmest synd for Frederik, slår Jesper Sørensen fast.

Forsvarsstopperen var en af klubbens bedste spillere i efteråret, hvor han spillede noget af karrierens bedste fodbold i hjertet af Brøndbys tremandsforsvar. 

Da han blev skadet, allierede Tipsbladet sig med Opta for at finde ud af, hvor god Alves egentlig var i efteråret. Her viste tallene tydeligt, at han overgik alle andre forsvarsspillere i Brøndby på rigtig mange parametre. Læs mere om det her.

Derfor er det et hårdt slag for Vestegnsklubben, som dog har klaret sig fint i 2024 uden ham. Således er det blevet til fire sejre og en enkelt uafgjort i årets fem første Superligakampe.

Brøndbys fans kan dog glæde sig over, at Mathias Kvistgaarden er i spil til mandagens storkamp mod FC København, efter han har døjet med baglårsproblemer.

- Han har haft lidt bøvl med sit baglår, og vi har en forventning om, at han er klar til næste mandag. Der er lang tid til endnu. Men igen har vi set, at en ting er at stå her seks dage på forkant og sige, hvad man forventer, og så er det ikke sådan, det ender ud sidst.

Det er nummer to og tre, der mødes i mandagens derby.