Brøndby: Derfor har det gået dårligt
Illustration
Superliga

Brøndby: Derfor har det gået dårligt

Syv trænere på syv år er hovedårsagen til, at Brøndby IF ikke har fået sportslig succes.

Michael Laudrup, René Meulensteen, Tom Køhlert, Kent Nielsen, Henrik Jensen, Aurelius Skarbalius og Thomas Frank. Det er de syv trænere, der de sidste syv år har stået i spidsen for Brøndby, og det er ifølge klubben hovedårsagen til, at det har manglet sportslig succes på Vestegnen.

I Brøndby IF's eget børsprospekt, der blev offentliggjort fredag, skriver klubben nemlig selv, at det er hovedårsagen til den manglende sportslige succes.

- Den sportslige udvikling i de seneste syv år har været præget af en række udskiftninger på trænerposten. Resultatet har været manglende kontinuitet i det sportslige arbejde med negative konsekvenser for de sportslige resultater i samme periode, skriver klubben i børsprospektet.

Det får nu ledelsen i Brøndby IF til at arbejde med en plan, der skal føre til en rød tråd fra ungdomsholdene og op på Superligaholdet. Det for at sikre, at Brøndby skaber kontinuitet i klubben og på førsteholdet.

- Som en del af Brøndbys nye strategi vil Brøndby arbejde med at skabe en klar rød tråd mellem talentudviklingen og Superligaholdets spilkoncept. Formålet med dette er blandt andet at gøre Superligaholdet og dets resultater mindre påvirkelige af udskiftninger på trænerposten, skriver Brøndby IF.

Klubben fra Vestegnen ligger i øjeblikket nummer 10 i Superligaen. Søndag møder holdet OB på udebane.