Superliga Torsten Kjems Hansen

Derfor kan Brøndby udfordre FC København om guldet

Foto: Getty Images

De forsvarende danske mestre fra Brøndby IF har ikke kun overhalet FC Midtjylland i tabellen - de står nu også som den stærkeste kandidat til at drille FC København i jagten på mesterskabet, mener Troels Bager Thøgersen.

Af Torsten Kjems Hansen

FC København gav FC Midtjyllands gulddrømme et godt og grundigt gok i nødden, da Babacar i sidste sekund udnyttede en fatal aktion fra FCM-keeper Elias Olafsson og tog hjem med vigtige tre point.

Da Brøndby tidligere søndag havde smidt point for første gang i 10 spillerunder, da det blev til 1-1 mod AGF på et propfyldt Brøndby Stadion - så har FC København altså slået et hul ned til forfølgerne.

FCK står efter fire forårssejre på stribe (uden modstander-scoringer) nu på 45 point - Brøndby IF rykker frem som nummer to i tabellen med 40 point, og FC Midtjylland dumper ned på tredjepladsen med 39 point.

FCM-træner Bo Henriksen sendte den helt klare guld-favoritværdighed i armene på FCK efter søndagens topkamp, men chefredaktør Troels Bager Thøgersen mener fortsat, at der kan ske ting og sager i det kommende mesterskabsspil.

- FC Midtjylland er i frit fald. Fem point i de seneste syv kampe - det er ikke noget, FCM har matchet i adskillige sæsoner. Men selv om man undervejs har været lidt uheldig, så er det her et alvorligt problem for FCM.

FCK er nu klar guld-favorit. Og så er Brøndby nu blevet førsteudfordrer til guldet. Indtil FC Midtjylland finder sig selv og finder af, hvordan man stiller op - så er de ikke rigtigt med i den her guldkamp. Det handler om at se på sig selv, inden man ser på de andre, siger Troels Bager Thøgersen.

Men har FC København så praktisk talt allerede sat konkurrenter til vægs og sat retningen mod nogle sikre guldmedaljer.

- Det synes jeg jo ikke. Brøndby smed godt nok point mod AGF, men FCK-holdet er fortsat ikke så suveræne, at man bare cruiser mesterskabet sikkert hjem. Mod FCM kunne man godt se, at FCK-holdet ikke er helt umenneskeligt at spille i mod. Det var ikke voldsomt meget, FCK skabte, da det første pres havde fortaget sig i første halvleg.

- Brøndby er fortsat det mest formstærke hold i rækken (ubesejret i de seneste 12 kampe - 10 sejre), så de indbyrdes kampe, der venter i Mesterskabsspillet - de kan fortsat blive afgørende, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.

Programmet til Mesterskabsspillet er endnu ikke planlagt, men formatet byder på 10 spillerunder, hvor de seks kvalificerede hold skal mødes både uden og hjemme, så de kommende uger og måneder kommer uden tvivl til at byde på masser af intense og afgørende opgør i toppen af Superligaen.