Brøndby lægger pres på FCM: Rykker alene på førstepladsen

Brøndby vandt søndag 2-1 i Horsens og er dermed øjeblikkeligt førerhold i Superligaen.

Brøndby vandt søndag 2-1 i Horsens, og dermed er det kun en sejr til FC Midtjylland over FC Nordsjælland mandag, som kan forhindre holdet i at overvintre på Superligaens førsteplads.

Brøndby sikrede sejren med kvalitet og effektivitet mod et Horsens-hold, der langt hen ad vejen gav topholdet kamp til stregen.

Især i anden halvleg pressede hjemmeholdet godt på, og det lykkedes da også til sidst at få reduceret til 1-2, men lige lidt hjalp det altså bundholdet.

Brøndby har nu 27 point, mens Horsens er noteret for seks point og overvintrer med ni point op til Vejle på den anden side af nedrykningsstregen.

Der kom gang i kampen efter et kvarters spil, da Horsens-keeper Matej Delac klodset tacklede svenske Simon Hedlund i sit eget felt.

I første omgang vurderede dommer Jakob Kehlet det ikke til et straffespark, men med hjælp fra VAR-vognen ombestemte han sig.

Herfra bragte angriber Mikael Uhre sikkert Brøndby på 1-0 med sin syvende sæsontræffer.

Fem minutter senere fik Horsens' Louka Prip så chancen for at gøre Uhre kunsten efter, da albanske Lirim Qamili blev skubbet omkuld. Prip sendte dog sit forsøg på stolpen.

Kort efter pausen var det så islandske Kjartan Finnbogason, som var meget tæt på at udligne for hjemmeholdet. Hans forsøg blev dog headet væk på stregen af tyske Anthony Jung.

Horsens pressede herefter på, og det gav Brøndby gode kontramuligheder den anden vej.

Det blev efter en times spil dyrt, da Brøndby-profilen Jesper Lindstrøm blev sendt i dybden.

Her løb han fra Horsens-forsvaret, skød bolden under Delac og fordoblede udeholdets føring.

Horsens fik reduceret til 1-2 i overtiden, da Finnbogason scorede på en retur fra tyske Marvin Schwäbe i Brøndby-målet.