Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Brøndby-profil: Overmatchede AGF på alle parametre

Daniel Wass godkender indsatsen, selvom Brøndby er færdige i pokalturneringen.

Tipsbladet på Brøndby Stadion.

Brøndby IF er færdige i pokalturneringen efter et samlet nederlag på 3-2 til AGF. De gulklædte gjorde ellers deres for at vende 0-2 fra klubbernes første møde torsdag til et videre avancement.

Mathias Kvistgaardens to scoringer var bare ikke nok, da Patrick Mortensen fik reduceret kort inde i anden halvleg. Brøndby IF lykkedes ikke med at få scoret yderligere, og derfor betyder sejren på 2-1 ingenting.

Ifølge Daniel Wass kan man sagtens være søndagens indsats bekendt, men det betyder bare ikke særlig meget, når man står som taber efter 90 minutter.

- Vi sad fuldstændig på kampen fra start til slut. Vi overmatchede dem på alle parametre, føler jeg. De havde kampen i Århus, og vi havde kampen her. De scorede bare det ene mål her, så det er ærgerligt, siger Brøndby-profilen efter opgøret til Tipsbladet og resten af de fremmødte medier.

Kampen var langt hen ad vejen en uskøn affære, hvor der blev begået et hav af frispark, som særligt AGF brugte lang tid på at få afviklet. Ifølge Daniel Wass var det dog ikke noget, som kom ind i hovederne på Brøndby-holdet.

- Det er ikke for sjov, at de er det hold, som har færrest effektive spilleminutter i hele Superligaen, så det var vi opmærksomme på, siger Daniel Wass, der selv havde sine kampe på midten med blandt andre Nicolai Poulsen.

Selvom det blev til et pokalexit, så ser Daniel Wass fortsat mange positive tendenser, som man kan tage med videre, når han selv og holdkammeraterne har holdt juleferie.

- Vi skal først og fremmest kigge tilbage på et efterår, hvor vi har udviklet os ekstremt meget. Jeg tror, vi har overrasket rigtig mange med både vores spil og tilgang til Superligaen. Vi kan kun udvikle os mere, hvilket er positivt. Lige nu har vi et godt udgangspunkt, og derfor skal vi se frem til også at få et fedt forår.

Brøndby IF har efter søndagens pokalexit kun Superligaen at fokusere på i foråret. Her indtager man andepladsen med to point op til FC Midtjylland. FC København følger lige efter med et point op til Brøndby og tre til FCM.