Video : Tipsbladet
Superliga

Hvidovre-boss: Brøndby syntes vel, han var for god

Hvidovre forsøgte at leje Oscar Schwartau i januar, men Brøndby sagde nej. "Prøver man ikke, så får man aldrig noget," lyder det fra Peter Lassen.

Oscar Schwartau står bestemt ikke først i køen, når det kommer til spilletid på Jesper Sørensens Brøndby-mandskab. Endnu er det ikke blevet til en startplads i Superligaen i denne sæson, og i forårsåbneren sad han hele kampen på bænken mod FC Midtjylland. 

Selv om Schwartau ikke spiller meget, så havde han en stærk pre season for Brøndby, og man må formode, at de har forventninger til ham i foråret, hvor man spiller med om et dansk mesterskab.

Brøndby var i hvert fald ikke interesseret i at sende Oscar Schwartau til naboerne fra Hvidovre IF, som ellers prøvede sig på stortalentet i januar. Det kunne Hvidovres sportschef Peter Lassen fortælle til Viaplay-programmet Outsiderne, som følger Hvidovre tæt i denne sæson, og til Tipsbladet uddyber en influenzaramt Peter Lassen den godt og vel umulige mission. 

- De har vel syntes, han var for god. De ville ikke miste ham nu. Det må være det. Det er også fair nok, men prøver man ikke, så får man aldrig noget, lyder det over telefonen fra sygesengen. 


Hvidovre lykkedes ikke med at hente Oscar Schwartau til klubben. Foto: IMAGO

Peter Lassen bekræfter, at han forsøgte sig med en lejeaftale, men at det blev et respektabelt nej fra Brøndbys side.

Udover Schwartau kunne Peter Lassen i dokumentaren også fortælle, at man forsøgte at leje Oscar Højlund i FC København og Magnus Westergaard i Viborg FF, men at resultatet var det somm som med Schwartau. Man lykkedes dog med at leje Thomas Jørgensen i FC København, og ham er Peter Lassen stærkt tilfreds med. 

- Han er vanvittig god. Han var også outstanding mod Randers, lyder den hurtige dom over midtbanespilleren, som allerede har fået Lassen til at glemme de tre andre transfermål. 

Tror på det - indtil den fede kælling synger
Transfervinduet er slut for nu, men Hvidovre kunne godt have brugt en del flere forstærkninger i januar. Overlevelsesmissionen ser ganske enkel håbløs ud efter weekendens 1-3-nederlag til Randers FC. Med blot syv point er man klart sidst, og lige nu er afstanden op til Viborg og Randers over nedrykingsstregen på 12 point. 

En redningsmission så vanskelig, at selv Tom Cruises' Mission Impossible-film virker realistisk sammenlignet med, og Peter Lassen erkender, at det begynder at knibe. Han vil dog ikke smide håndklædet i ringen, omend han indrømmer, at overlevelse kun kan komme på tale, hvis man vinder de to næste kampe mod henholdsvis Viborg og Lyngby.

- Vi skal være realistiske. Tabellen lyver ikke. Vi skal bare gøre det så godt, vi kan. Ryger vi ud, skal vi have sat vores... at vi faktisk har været her.

Er det sådan, at nedrykningen nærmest er en realitet, hvis ikke det er seks point i de næste to kampe?

- Ja, hvis vi ikke vinder de næste to, ser det mildest talt håbløst ud. Men vi tror på det, indtil den fede kælling synger, lyder det med vanlig frækhed hos Superligaens vel nok mest karismatiske sportschef. 

Hvidovre kunne have gjort opgaven en smule nemmere, hvis ikke man tabte søndagens hjemmekamp med 1-3 til Randers. Her var man foran 1-0 ved pausen, men ni mareridtsminutter inden for det første kvarter af anden halvleg ødelagde fuldstændig den drøm.