• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby tog samarbejdsklub fra OB: Jeg kan ikke rigtig se idéen

Brøndby tog samarbejdsklub fra OB: Jeg kan ikke rigtig se idéen
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Nyborg G&IF har indledt et talent-samarbejde med Brøndby IF, og måske kommer der flere fynske klubber til. Det ærgrer OB-talentchef, der vil finde det rigtig bittert, hvis fynske spillere ender i andre Superliga-klubber end OB.

Af Anders Dehn

For snart fire år siden fiskede Brøndby IF i fynske vande. Dengang blev Odense-klubben Næsby Boldklub en del af Masterclass-samarbejdet, efter den i årevis havde været en del af OB's talentordning, Øens Hold. Forløbet undrede OB.

Det var en del af det, der blev kaldt talentkrigen i dansk fodbold, og forleden var Brøndby tilbage i fynsk farvand. Superliga-klubben præsenterede Nyborg G&IF som ny samarbejdspartner, hvilket fik lokalmediet Sport Fyn til at skriver, at "Brøndby erklærer OB krig".

Læs også: Talentkrig: Få hele historien her

I OB har de ikke ligefrem krigsretorikken fremme, men de ærgrer sig ikke desto mindre over at miste endnu en klub fra Øens Hold-samrbejdet.

- Det vil da være håbløst, hvis jeg havde den tankegang, at jeg var ligeglad med, at en fynsk klub havde et samarbejde med Brøndby eller andre steder. Nej, vi ønsker da, at de fynske klubber leverer fynske spillere til Ewii Park, siger OB's talentchef, Tonny Hermansen, til tipsbladet.dk.

I OB er det en prioritet, at alle fynske klubber er en del af talentsamarbejder og på den måde leverer spillere til øens Superliga-hold. 

- Det har jeg sagt fra dag ét: Det handler om at få lukket broerne. Det var sagt med en smil på læben, men jeg mente det, og jeg mener det stadig 100 procent. Vi i OB skal være med til at servicere vores klubber i forhold til de behov, som klubberne har. Jeg vil mene, det vil være rigtig bittert for fynsk fodbold, hvis vi skal se nogle fynske spillere spille andre steder.

Talentchefen forklarer tabet af Nyborg som et udslag af en ny bestyrelse i breddeklubben, og at OB ikke havde fået lejlighed til at udbred sit eget koncept i tide. Så da Nyborg indledte et samarbejde med Brøndby, kunne OB ikke lade dem forblive en del af Øens Hold "og samtidig lade en konkurrerende licensklub komme ind og lave noget," som Hermansen siger.

- Det er selvfølgelig uheldigt, synes vi, at Brøndby samarbejder med en fynsk klub. Omvendt har jeg det også sådan, at vi kan jo ikke bestemme over alle klubberne. Det, vi skal kigge på, er: Er vores setup godt nok? Det føler vi, det er, siger Tonny Hermansen.

"Jeg kan ikke rigtig se idéen"
Han understreger flere gange i interviewet, at han ikke er sur og tvær. Det kan jo også være, at Nyborg vender tilbage til OB-folden igen en dag. Men Hermansen forstår ikke rigtig beslutningen.

- Hvis jeg skal være helt ærlig: Jeg har intet mod konkurrence, sådan skal det være, men jeg har det også sådan, at når man bor på Fyns land, og der er forholdsvis langt til København, så kan jeg ikke rigtig se idéen med det. Men det må de jo selv om. Jeg kan bare ikke rigtig se idéen, siger talentchefen.

- Igen: Der er en åben konkurrence, og der vil altid være steder, hvor nogle vil mene, at vi ikke gør det optimalt. Det er også fair nok, men de skal også lige give os en chance for at komme ud med vores nye setup og vise, hvad vi har gang i.

Da Brøndby præsenterede det nye samarbejde med Nyborg, åbnede koordinator Steen Jølnæs for, at det ikke bliver den eneste fynske samarbejdsklub.

- For Brøndby IF er samarbejdet en fantastisk mulighed for at vise en masse unge mennesker på Fyn, hvordan vi træner og spiller i Brøndby IF. Dette skal ske gennem træning og camps i Nyborg og måske på sigt andre steder på Fyn, sagde han.

OB har dog ikke tænkt sig at afgive sine samarbejdspartnere uden videre. For det er et mål i sig selv at have så mange fynske spillere på førsteholdet som muligt, og det har talentchefen tænkt sig at kæmpe for.

- Fordi man taber første sæt, er det ikke ensbetydende med, at man taber andet og tredje. Jeg opgiver ikke så let. Hvis man ikke kan tåle at tabe, skal man finde sig noget andet at lave, siger Tonny Hermansen.

Tipsbladet.dk har også talt med Nyborg G&IF om valget at Brøndby som samarbejdsklub. Læs mere her.