• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury

Brøndby-stjerne kåret til Forårets Profil

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De 12 Superliga-trænere har kåret rækkens topscorer til Forårets Profil i Superligaen. Uhre vinder foran FC Nordsjællands Kamaldeen Sulemana.

Af Sebastian Stanbury

Med foreløbig 10 mål i 17 kampe dette forår har Mikael Uhre spillet en stor rolle i Brøndbys mesterskabskandidatur, og det har Superligaens trænere nu belønnet ham for. Den 26-årige angriber er blevet valgt til Forårets Profil i Tipsbladets traditionsrige kåring.

- Det er jeg da selvfølgelig stolt af. Det har været et godt forår, både for mig og holdet, siger Mikael Uhre om kåringen.

Brøndby-spilleren fik 44 ud af 55 mulige point. På andenpladsen i kåringen ligger FC Nordsjælland-topscorer Kamaldeen Sulemana med 38 point, mens FC Midtjyllands Alexander Scholz, der blev nummer to efter Jesper Lindstrøm, da Efterårets Profil skulle vælges, er treer.

Netop de to ville Mikael Uhre selv have peget på, hvis han skulle stemme.

- Der er mange gode spillere i Danmark, så det er selvfølgelig en ære at blive kåret til det, siger Uhre.

Brøndbys Niels Frederiksen måtte ikke give point til Mikael Uhre, da det i afstemningen er forbudt at pege på egne spillere, men 10 ud af 11 resterende Superliga-trænere havde ham med på deres liste – kun David Nielsen fravalgte topscoreren. Seks trænere gav Mikael Uhre de maksimale fem point.

- Mikael Uhre topper ikke kun topscorerlisten, men peaker også personligt i dette forår og er en stor og medvirkende faktor i, at Brøndby på imponerende vis kæmper med om det danske mesterskab. Man kan sige, at Uhre i øjeblikket spiller op til sit fulde potentiale. En stærk og afgørende pointspiller som tilmed er en rigtig holdspiller, der altid arbejder hårdt i holdets tjeneste, siger Glen Riddersholm.

- Uhre har været en konstant trussel med sine dybe løb, og så har han haft en fantastisk evne til at være de rigtige steder inde i boksen på de rigtige tidspunkter og har scoret afgørende mål, siger Brian Priske.

Mikael Uhre er den 11. Brøndby-spiller til at vinde en af Tipsbladets profilkåringer, siden det begyndte med kåringen af Efterårets Profil i 1994.

Uhre er en af de mange Superliga-stjerner, der kan blive solgt denne sommer - du kan her læse mere om de 40 SL-stjerner, der er på affyringsrampen.

Du kan læse et interview med en glad vinder i fredagens Tipsbladet. I Tipsbladet fredag får du også det store overblik over, hvordan de 12 Superliga-trænere har stemt. Tipsbladet er også på rundtur i Europa og kigger nærmere på, hvad der er på spil rundt omkring.

Du køber bladet sammen med Ekstra Bladet hver fredag.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020