Superliga

Brøndbys ankesag tæt på afgørelse

Brøndby ankede tilbage i oktober en bøde på 200.000 kroner for fan-balladen i Parken, men først nu er sagen tæt på en endelige afslutning.

Den anke, som Brøndby for snart fem måneder siden indgav som følge af den rekordstore bøde på 200.000 kroner som følge af massiv fan-ballade i Parken, nærmer sig sin afgørelse.

- Sagen er under udarbejdelse, og jeg regner med, at det falder på plads i næste uge, siger DBU's jurist Thomas Jønsson til tipsbladet.dk.

Thomas Jønsson fungerer som sekretær for appeludvalget, der har haft siden 8. oktober til at behandle Brøndbys anke.

Sagen fra Parken blev vurderet til at være af en så slem karakter, at den faldt uden for den tre-trins sanktions-mulighed, som DBU har skrevet ind i de nye regler om objektivt udebaneansvar, hvor klubber drages til ansvar for fansenes opførsel.
Her modtager klubberne en advarsel i første tilfælde, en bøde på 10.000 kroner ved andet tilfælde og en bøde på 25.000 kroner ved tredje tilfælde. Herefter vil nye sager blive behandlet individuelt. Sagen fra Parken blev dog vurderet til at være af en så alvorlig karakter, at den behandlet individuelt og altså resulterede i den rekordstore bøde.

LÆS OGSÅ: Langdrag i Brøndby-bøllesag undrer DBU

Brøndby ankede dommen kort tid efter, og siden har sagen ligget hos DBU's appeludvalg. I januar understregede leder af DBU Turneringer, Peter Ebbesen, at det var ekstremt vigtigt, at appelsagen var afgjort inden forårspremieren, da sagen kommer til at danne præcedens for fremtidige sager, lige som, at der ligger yderligere sager hos disciplinærudvalget, som ikke kan afgøres inden den endelige afgørelse i sagen med Brøndby er afgjort.

- En af grundene til, at det har taget så langt tid handler om mængden af videomateriale, som der har været brugt for at få så grundigt et indblik i sagen som muligt. Det har været rimeligt voldsomme mængder, siger Thomas Jønsson, der ikke vil løfte sløret for, hvilken retning appeludvalgets afgørelse hælder.

Politiet har i forbindelse med de mange slagsmål og det massive hærværk i Parken også benyttet sig af videomaterialet fra Parken som bevisbyrde i flere straffesager, som i flere tilfælde har ført til dom mod enkeltpersoner.

- Det er en sag, der kræver grundighed, og selvfølgelig er den vigtig i forhold til reglerne om objektivt udebaneansvar og de fremtidige sager, der skal behandles, lyder det fra juristen.

En af de sager, der allerede er indberettet til DBU disciplinærudvalg handler også om Brøndby-fans, der i udekampen mod AaB i oktober måned brændte fyrværkeri af i en sådan grad, at kampen måtte afbrydes af flere omgange.
Falder sagen ind under tre-trins-systemet for sanktioner, vil det betyde en bøde på 25.000 kroner, men hvis den bliver vurderet til at skulle behandles individuelt, kan den ende med at blive en bekostelig afføre for Brøndby - alt afhængigt af afgørelsen på appel-sagen i næste uge.

LÆS OGSÅ: Brøndby: Nul billetter til FCK-kampe

Her falder også afgørelsen for Brøndbys anke om den tildelte bøde på 10.000 kroner fra udekampen mod Lyngby i august 2010, hvor der blev anvendt større
mængder fyrværkeri blandt Brøndbys fans.