Foto: IMAGO
Superliga

10 defensive esser på Superligaens affyringsrampe

Der er et hav af stærke spillere, der kan sælges fra Superligaen til sommer. Her er ligaens mest interessante salgsemner på de defensive pladser.

Der skete ikke meget på Superligaens transfermarked i januar sammenlignet med de voldsomme handler, der gik igennem i 2022 og 2023.

Men det betyder også, at varelageret er særdeles fyldt frem mod sommerens transfervindue.

Her er 10 af de største defensive salgsemner i Superligaen frem mod sommerens transfervindue.

Adamo Nagalo
Midtstopper, FC Nordsjælland
21 år, Burkina Faso
Prisniveau: 60-100 millioner kroner

Der er rigeligt med muligheder til sommer efter massiv interesse både sidste sommer og her i vinter.
Nagalo er rigtig god men mangler lige det allersidste for at slå igennem i Superligaens kollektive bevidsthed - det her er en spiller, der nemt burde kunne slutte højt i Tipsbladets kåring til Forårets Profil i maj.
Han kommer til at indbringe et stort beløb, nok over 75 millioner kroner, hvis foråret går som håbet i FCN - og ellers vil San Diego-holdet ligge som bagstopper, hvis nu det rette tilbud i Europa ikke er der i 2025.

Elias Jelert
Højre back, FC København
20 år, Danmark
Prisniveau: 50-70 millioner kroner

Han er et oplagt salg til sommer.
Tre mesterskaber, to ture i Champions League, det lugter i den grad af en afgang.
Der skal nok interesse fra adskillige klubber til, før prisen ryger højt op for en højre back, og det kommer nok også til at diktere meget, om Premier League (midt og bund) er i spil eller ej.
Det vil være en overraskelse, hvis ikke Jelert er i en større liga til september.

Læs også Tipsbladets gennemgang af alle 12 Superliga-klubbers spillerbudgetter

Emiliano Martínez
Central midtbane, FC Midtjylland
24 år, Uruguay
Prisniveau: 40-75 millioner kroner

Klubberne cirkler allerede omkring ham, og det peger i retning af et salg til sommer.
Forårssæsonen kommer til at diktere, hvor stor en liga og klub, Martínez havner i - det kan være alt fra Premier League til Mexico eller Argentina, og prisen er svær at forudsige efter nul kampe siden begyndelsen af september.

Alexander Busch
Midtstopper, Silkeborg IF
20 år, Danmark
Prisniveau: 25-40 millioner kroner

Midtstopperen voksede markant i præstationer gennem 2023, og man må ikke  undervurdere, hvor interessant midtstopper-positionen er på transfermarkedet.
Busch’ pris er ikke lige så påvirkelig som angriberen Alexander Linds, der kan og vil svinge vildt efter antallet af scoringer i foråret.
Forsvarsspilleren har en god pakke af fysik, hurtighed og evnen til at spille i SIF’s ambitiøse pasningsspil, der vil gøre ham interessant i udlandet.

Oliver Provstgaard
Midtstopper, Vejle Boldklub
20 år, Danmark
Prisniveau: 15-30 millioner kroner

U/21-landsholdsspilleren har været i ilden og kommer det igen i foråret.
I højere grad end de fleste andre på denne liste skal han bevise sig - kan han spille i toppen af Superligaen, kan han spille i udlandet?
Pilen peger mod en transfer, og så kommer Provstgaard og VB’s resultater i foråret til at afgøre meget, ikke mindst overlevelse i Superligaen.

Kolbeinn Finnsson
Venstre back, Lyngby Boldklub
24 år, Island
Prisniveau: 10-25 millioner kroner

Han er en af Superligaens bedste backs, og det er ærlig talt overraskende, at han stadig er i Lyngby.
Lyngby har haft flere bud på islændingen, og det virker helt oplagt, at han kommer afsted til sommer for et tocifret millionbeløb.
Læg mærke til, at Finnsson er venstre back – det er en evig mangelvare i topfodbold, ja fodbold på alle niveauer.

Tobias Slotsager
Midtstopper, OB
17 år, Danmark
Prisniveau: 20-40 millioner kroner

Det har bestemt ikke været et par lette år i Odense, men Slotsager ser ud til at have de sportslige og menneskelige kvaliteter til at få en karriere som midtstopper i en betydeligt større klub end OB.
Det er ikke bare for sjov, Slotsager har været anfører, og der har været bud efter teenageren allerede.
OB kan ikke undvære ham nu, men kommer det gode bud til sommer, vil ledelsen i klubben også være fristet til at holde stimen af udmærkede salg kørende.

Jacob Rasmussen
Midtstopper, Brøndby IF
27 år, Danmark
Prisniveau: 25-50 millioner kroner

Rasmussen lader ikke til at være købt ind som en spiller, der skal sælges videre med profit, men stopperens niveau er så højt, at han være en seriøs overvejelse for mere pengestærke klubber i udlandet.
Det bliver nok ikke den helt store profit, man kan få på Jacob Rasmussen, men bliver tilbuddet spændende nok for den gode forsvarsspiller, kan det blive hårdt at sige nej.

Oliver Bundgaard
Venstre back, Viborg FF
23 år, Danmark
Prisniveau: 10-20 millioner kroner

Anden halvdel af 2023 var ikke så god som det, der kom før, men der er så meget guf i venstre backen og mulighed for forbedring, at Bundgaard er et oplagt transfermål for udenlandske klubber på back-jagt.

Filip Djukic
Målmand, Hvidovre IF
24 år, Danmark (Montenegro)
Prisniveau: 2-4 millioner kroner

Det er jo ikke den bedste jobansøgning at stå for et hold, alle forventer slutter sidst i Superligaen, som også er Hvidovres placering i vinterpausen.
Men den montenegrinske landshold fra Vestegnen gør en rimelig figur under svære omstændigheder, og det kunne give et klubskifte, hvis Hvidovre som ventet skal spille i 1. Division efter sommerpausen.