• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Cappis fortæller om sin sag: Smidt ud af Danmark og overvejer klubskifte

Foto: Getty Images

Hobros Christian Cappis er blevet offer for en fejl i klubben, hvor man ikke har fået forlænget spillerens arbejdstilladelse.

Af Oliver Okstrøm

Superliga-nedrykkerne fra Hobro havde forud for denne sæson ikke fået styr på Christian Cappis arbejdstilladelse, og derfor endte det med, at den amerikanske spiller fik inddraget sit pas af Nordjyllands Politi. 

Nu fortæller Cappis selv om, hvordan den kedelige oplevelse var for ham. Det sker i et interview med texanske ASN.

- Dagen efter direktøren havde ringet til mig, skulle jeg tilbage til klubben for at scanne mit pas til politiet. Fra det tidspunkt, hvor jeg havde scannet det, sagde de, at jeg skulle tage hjem, og at der ikke var mere for mig, siger han og fortsætter:

Læs også:Hobro om Cappis-ballade: Lang historie

- Jeg gik hjem, og jeg var helt 'hvad gør jeg nu?'. Jeg havde ikke forstået, at det var så alvorligt, fordi de var så rolige og nedtonede det. De talte med politiet og sagde til mig, at jeg skulle finde ud af det, lyder det fra Christian Cappis.

Et par dage senere kom politiet hjem til Hobro-spilleren for at undersøge sagen. Her blev han anklaget af politiet for at være ulovligt i landet og arbejde illegalt.

- De sagde, at de kunne se, at jeg ikke var kriminel, og at jeg ikke havde gjort noget - og at det ikke var min skyld. Men de sagde til mig, at hvis mit navn var på arbejdstilladelsen, så kunne jeg blive straffet. Desuden kunne de ikke vende det blinde øje til, da loven var blevet brudt. Også selvom det var efter en fejl, fortæller Cappis.

Læs også:Forventer ikke flere handler i Hobro: Budgettet må ikke overskrides

Derefter hørte Cappis ikke fra Hobro i noget tid, og han følte sig helt på egen hånd og at han var blevet skubbet til siden. Som tiden gik efter politiet havde været hjemme hos ham ringede Hobro-direktøren og fortalte, at skulle mødes med politiet. De fortalte ham, at de danske immigrationsmyndigheder havde sagt, at han havde syv dage til at forlade Danmark og først komme igen, når papirerne var i orden igen.

- Jeg ringede straks til klubben og fortalte, at jeg ville blive smidt ud af landet, og jeg ville høre, hvad vi nu skulle gøre. De bad mig om at give dem to dage til at finde ud af det, men jeg hørte intet, og da der var gået syv dage ville jeg ikke presse mere, fordi jeg allerede var i så store problemer.

Nu er Cappis tilbage i Texas, hvor han har kontakt med klubben, men han peger på, at det kan ende med et klubskifte, da det ikke er holdbart, at han går uden at træne og spille kampe.

Læs også:Vildt: Hobro-spiller kan blive smidt ud af landet

Læs også:Kostede afgørende mål i nedrykningsbrag: Det er tungt lige nu

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Manden med leen prikker Hobro på skulderen

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus