• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Det lærte vi af Superligaen: Manden med leen prikker Hobro på skulderen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det spidser til i kampen om medaljer i Superligaen. Vi ser her på, hvad vi lærte af Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Silkeborg og Esbjerg er ude, SønderjyskE er gået på ferie, og AC Horsens har en oversidder, inden holdet i næste uge møder vinderen af opgøret mellem OB og Randers.

Det har været en decimeret runde, hvor vi samtidig mangler opgøret mellem Hobro IK og Lyngby Boldklub, men det ændrer ikke ved, at vi alligevel er blevet lidt klogere på nogle ting.

Her er, hvad vi lærte.

Hobro er tæt på nedrykning

Av, av, av. De var foran 1-0 og havde styr på kampen, men så lukkede Hobro IK Christian Nielsens Lyngby Boldklub tilbage i opgøret. Først udlignede Rezan Corlu på et afrettet skud, inden selvsamme Corlu vandt bolden fra Christian Cappis sidst i opgøret og fodrede Frederik Gytkjær, der sikkert sparkede bolden ind til slutsresultatet 2-1.

Dermed har Hobro ryggen mod muren på mandag, hvor der er returkamp i Lyngby. Peter Sørensens mandskab skal score mindst to gange for at have en chance for overlevelse, da Lyngby altså scorede to udebanemål.

Svært bliver det i hvert fald for Hobro IK, der stirrer mod afgrunden og en tur i NordicBet Ligaen. Mandag er det liv eller død for holdet. 

Patrick Mortensen er på vej mod topscorertitlen

Læs også:Superliga-trænere kan få karantæne: Forventer det sker snart

Ronnie Schwartz har drømt om at blive Superliga-topscorer, men siden skiftet fra Silkeborg til Midtjylland er det meget få chancer, han har fået i angrebet. Søndag aften var han med fra start for FC Midtjylland, der allerede har vundet det dasnke mesterskab.

Det var dog ikke Schwartz, der løb med overskrifterne søndag mod AGF - det var i starten aarhusianernes dygtige angriber Patrick Mortensen. Han scorede sit 15. og 16. mål mod FC Midtjylland, og dermed er han bare et enkelt mål efter Brøndbys Kamil Wilczek og en enkelt scoring foran Ronnie Schwartz.

Mortensen må nu anses for at være favorit til topscorertitlen - dog skal han prikke et par stykker ind i de sidste tre kampe for at gå forbi Wilczek.

FC København er i krise

Læs også:AGF-angriber med selvtillid: Jeg tror, Ståle er lidt nervøs

Av, av, av. Endnu et pointtab af FC København, der blot fik 0-0 hjemme mod Brøndby IF. Da AGF altså vandt over FC Midtjylland, er FCK med tre runder igen af mesterskabsspillet bare to point foran aarhusianerne. Og de to hold mødes i Parken næste gang.

Med andre ord kan AGF altså selv afgøre, om holdet skal ende som nummer to i denne sæson. Det sker, hvis man vinder de sidste tre runder. 

Og som AGF spiller lige nu, og som FCK spiller, er det lige før, at AGF er favorit til at taeg andenpladsen. FCK har hentet sølle 16 point i 13 kampe i foråret, mens AGF omvendt har hentet 24 point i samme antal kampe.

FC København er i både pointmæssig og spillemæssig krise - klubben har fået bare to point i de seneste fem kampe. 

Der venter derfor et brag på søndag, når AGF kommer på besøg, og alt andet end end FCK-sejr vil holde liv i kampen om medaljer.

Læs også:Ståle Solbakken har SMS'et med Ole Gunnar Solskjær

Læs også:AaB-chef forstår ikke Søren Tengstedt: AGF er ikke et super valg

Læs også:Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus