• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
Slutspil: Nedrykningsplayoff
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #hoblbk #sldk

Holdnyt: 
Hobro IK:
Opgøret mod AC Horsens i sidste runde af slutspillet skulle overståes uden dumme skader og karantæner, og det blev den for Hobros vedkommende. Peter Sørensen gav spilletid til normale reserver som Adrian Kappenberger, Hamse Hussein, Frederik Elkær og Christian Hørby, og de leverede en mandfolkeindsats i 2-3-nederlaget.

Nu bliver det alvor igen. Så meget alvor, som det overhovedet kan blive.

Hobro IK har ligget og rodet rundt i den tunge ende af tabellen i hele sæsonen, så det er på ingen måde overraskende, at holdet nu står i to playoff-kampe om overlevelse. I første omgang var det vigtigste ikke at rykke direkte ned.

Mod Lyngby vender A-kæden tilbage for Hobro, og det vil sige, at spillere som Jesper Rask, Edgar Babayan, Emmanuel Sabbi og Christian Cappis igen vil være at finde i startopstillingen.

Lyngby:
I efteråret lignede Lyngby mere et hold, der skulle jagte en top seks-placering end frygte nedryknig, men de glade dage er så sandelig drevet over i oprykkerklubben.

Foråret har været én stor pinsel, som på mange måder kulminerede, da de kongeblå senest mødte Hobro. Her udlignede Simon Jakobsen i de døende sekunder og sendte Lyngby i pulje 1 i slutspillet. Havde Christian Nielsens mandskab forsvaret føringen i den kamp, var Lyngby havnet i pulje 2, og det havde med al sandsynlighed medført en sikker overlevelse.

Læs også:Lebogang Phiri overvejer fremtiden: Disse klubber har budt på mig

Både marginalerne og kvaliteterne har været fraværende hos Lyngby, der blot har vundet én kamp i 2020.

Ligesom Hobro sparede Lyngby mange spillere i den sidste kamp i slutspillet mod SønderjyskE, men også Christian Nielsen er tilbage i stærkeste opstilling mandag aften.

Lyngby undgik skader og karantæner i 1-1-kampen mod SønderjyskE, og til kampen mod Hobro har Christian Nielsen igen Lasse Fosgaard til rådighed.

Karantæner:
Hobro IK: Ingen
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Gotfredsen, Jakobsen, Minor, Tjørnelund - Sabbi, Mejlstrup, Cappis, Babayan - Louati, Kirkevold

Lyngby Boldklub (3-4-1-2): Mikkelsen - Gregor, Geertsen, Winther - Jørgensen, Hebo, Enghardt, Da Silva - Corlu - Gytkjær, Nielsen

Profilen:
Mathias Hebo Rasmussen vil gøre alt for at forhindre, at han rykker ned med to klubber den samme sæson. Han indledte den i Silkeborg IF og afslutter den altså i Lyngby. Hebo har været en af de kongeblås bedste i dette forår, og da Lyngby senest mødte Hobro, både scorede og assisterede han. Midtbanespilleren får en vigtig rolle i mandagens gyser.

Læs også:Stortalent skifter fra Malmö FF til FC København

Vidste du, at..:
Rasmus Minor Petersen har været på banen i 2.760 minutter for Hobro IK i denne sæson, og det gør ham til den markspiller i Superligaen, der har fået mest spilletid. AC Horsens' Jonas Thorsen er lige i hælene på ham.

Dom:
Det er en kamp, hvor der står rigtig meget på spil, og spørgsmålet er, i hvor høj grad nerver får indflydelse på opgøret. Det hold, der kan kontrollere dem bedst, har en klar fordel.

Hobro er på hjemmebane mod et formsvagt Lyngby-mandskab, og det gør Peter Sørensens tropper til små favoritter. Himmerlændingene har også brug for et godt udgangspunkt inden returkampen i Lyngby, hvor de kongeblå er meget bedre end på fremmed græs. 

Vi gætter på en 1-0-sejr til Hobro.

Tidligere indbyrdes kampe:

Læs også:Skandinaviske topklubber er interesserede i Bubacarr Sanneh

Læs også:Kasper Junker er målkongen i Norge: Jeg er en anden og bedre udgave

Læs også:Medier: Tidligere Rosenborg-spiller er på vej til AGF

Superliga

Mere Superliga

Fokus