• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Skandinaviske topklubber er interesserede i Bubacarr Sanneh

Foto: René Schütze/Getty Images

Den gambiske stopper træner med og holder sig i form i Anderlecht, men det trækker op til en exit fra klubben i løbet af det kommende transfervindue.

Af Kenneth Jensen

Han var en kæmpe profil i den danske Superliga, forsvarsspiller Bubacarr Sanneh, men den samme succes har gambieren ikke haft, efter han for et rekordbeløb på 65 millioner kroner blev købt af Anderlecht i FC Midtjylland.

Det er to år siden, at den 25-årige forsvarsspiller forlod dansk fodbold, og selv om han i starten fik noget spilletid i Anderlecht, gled han længere og længere væk fra holdet. Det sidste år har han brugt på lejeophold - først hos Göztepe og senest hos Oostende - begge steder uden stor succes.

Denne sommer trækker det derfor op til et nyt skifte, fortæller Sannehs agent.

- Han træner med i Anderlecht lige nu og laver preseason med dem. Så han holder sig i gang og i form, men det er nok meningen, at han enten skal udlejes igen eller sælges. Det er nok der, det bærer hen ad, siger Allan Bak Jensen fra Elite Consulting til tipsbladet.dk og forklarer:

Læs også:Coronaens efterskælv: AC Horsens mister forkøbsret på lejesvend

- De har mange spillere - der er mange midtstoppere. Selv om han er deres rekordindkøb og kostede 65 millioner kroner, skal han ud og spille. Det nytter ikke, at han ikke spiller.

Det lader dog ikke umiddelbart til, at Allan Bak Jensen selv skal ud og lave en masse opsøgende arbejde den næste tid. Interesse er der allerede masser af for den 25-årige stopper. Men hvad med Superligaen?

- Det vil jeg ikke afvise - der er masser af forespørgsler. Også fra topklubber i Skandinavien. Vi må se - der er masser af interesse, forklarer den danske agent.

Ifølge Allan Bak Jensen er Sanneh sulten efter at spille fodbold, og han har også lært af de seneste par år.

Læs også:Transferkongerne: Rekordsalg floppede og blev så Real Madrid-emne

- Han er en topsspiller, der har en god alder. Han har lært meget af det pres, det er, at komme som den dyreste spiller i belgisk fodbold. Sådan noget lærer man også af, siger han.

Sanneh har fortsat tre år igen af sin aftale med Anderlecht. I alt har han spillet 19 gange for den belgiske klub.

Det var Bo Henriksen, der gav den stærke midtstopper chancen i dansk fodbold, da han lejede centerbacken i Real de Banjul i 2014. Han imponerede så meget, at AC Horsens købte ham, og så fortsatte han altså bare sin udvikling, så han kom til FCM og var med til at sikre klubben et dansk mesterskab, inden Sanneh blev solgt til Anderlecht.

FC Midtjylland har tidligere sagt, at det vil være en drøm at få Bubacarr Sanneh tilbage. Det fortalte administrerende direktør Claus Steinlein i januar. Dengang sagde han dog også, at man næppe vil bruge så mange penge på en centerback, da man allerede har mange dygtige til de to pladser.

Læs også:Transferkongerne: En af Superligaens oversete succeshistorier

Læs også:Andrew Hjulsagers klub reddet: Overtagelse på plads

Læs også:Andrew Hjulsager: Mit mål er at komme på landsholdet

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus