Video : Tipsbladet
Superliga

Chiakha får chancen i FCK: Vil også med til EM

Amin Chiakha får chancen for at vise sig frem i FC København, og han håber også på at komme til U19-EM med Danmark.

Han har godt nok kun lige overstået sit første år som U19-spiller, men ingen kan være i tvivl om, Amin Chiakha er et ekstraordinært talent.

Som Tipsbladet har afsløret, er det allerede nu vurderet, at han er ved at være klar på senior-niveau, og Amin Chiakha får hele opstarten til den nye sæson i FC København til at vise sit værd.

Det er konsekvensen af, at den 18-årige angriber i den forgangne sæson var uovertruffen som topscorer i både U19-ligaen og Youth League. I de to turneringer lavede han til sammen 27 mål.

- Personligt er jeg selvfølgelig glad for de mange mål, jeg har scoret, og dem, som kender mig godt, ved, at jeg lever og ånder for at score mål, så på den måde er jeg glad og tilfreds, siger Amin Chiakha og tilføjer:

- Jeg bliver dog ved med at huske mig selv på, at det har været på ungdomsplan, så jeg er sulten efter at vise, at jeg også kan gøre det på seniorniveau. Jeg glæder mig bare til at komme i gang med preseason med 1. holdet, og så kan jeg forhåbentlig suge en masse til mig fra de mere erfarne spillere, og så må jeg forsøge at gribe chancerne, når jeg får dem.

Forude er der også et U19-EM, der kan blive aktuel for bomberen, og det er også en turneringen, som Amin Chiakha vil gøre sit til at blive en del af.

- Jeg har ikke været udtaget til U19 før, men hvis landstræneren ringer, så er jeg selvfølgelig klar. Jeg har vist, at jeg kan score mål på U19-niveau, både herhjemme og på internationalt niveau i Youth League mod nogle af de bedste hold i Europa. Man kan ikke komme udenom, at jeg er topscorer både herhjemme i Danmark og i Europa, forklarer FCK-spillere og fortsætter:

- Havde jeg spillet i en anden dansk klub, havde jeg måske allerede spillet i Superligaen nu, og det havde formentligt gjort det nemmere i forhold til U19-landsholdet, men i FCK er vores niveau bare højere, og det er kun positivt.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Amin Chiakha. Foto: Alamy

U19-landsholdet har navne som Emil Højlund, Conrad Harder, Adam Daghim og Alexander Simmelhack i angrebet.

- Jeg er selvfølgelig oppe imod andre dygtige angribere, men jeg har også en stor tro på mig selv, så jeg er også sikker på, at jeg kan bidrage på U19-landsholdet, hvis jeg får chancen, men det er selvfølgelig op til træneren, det er ham, som udtager holdet.

Landstræneren Morten Eskesen har fulgt godt med i Amin Chiakhas vilde udvikling.

- Jeg vil ikke udelukke muligheden for, at han kommer med til EM, men i og med at han ikke har været udtaget i halvandet år, så kan det godt se svært ud, men jeg udtager først truppen i juli og har lagt mærke til, at han gør det rigtig godt på U18-landsholdet, og jeg har også haft fire andre 2006’ere med i Victor Froholdt, Lucas Høgsberg, Tobias Slotsager og Oscar Schwartau med, så det kan jo godt lade sig gøre. Amin Chiakha har også været rigtig god i U19-ligaen og Youth League.

Også nogle af de største udenlandske klubber har et godt øje til FCK-stortalentet. Læs mere her.