• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Kim Brink, Lars Olsen og Viggo Jensen er fyret med øjeblikkelig virkning.

Af Torsten Kjems Hansen

OB chokerer ved tirsdag at fyre hele den sportslige ledelse, hvilket vil sige direktør Kim Brink, cheftræner Lars Olsen og assistenttræner Viggo Jensen.

Fyringen kommer efter en sæsonstart, hvor resultaterne i Superligaen ikke har været som håbet, men klubben har kvalificeret sig til Europa League, hvor holdet mødet Getafe torsdag.

Adm. direktør Thomas Christensen overtager de sportslige direktøropgaver, mens Uffe Pedersen bliver midlertidig cheftræner, og Henrik Clausen bliver assistent, mens parterne i de kommende dage drøfter, om Viggo Jensen fortsætter i en rolle som chefscout.

- OB har gennemgået en positiv udvikling gennem de seneste ti år. Den udvikling har Kim Brink været en meget stor del af, og i de seneste tre år har Lars Olsen og Viggo Jensen ligeledes medvirket til at løfte de sportslige resultater til et meget højt niveau. Med den hastighed, vi har udviklet os, er det naturligt, at der kommer et punkt, hvor tingene går lidt i stå, og hvor man derfor må forsøge at se tingene med nye øjne. Og ud fra en samlet vurdering af udviklingen og de sportslige resultater i 2010 har vi valgt at sammensætte en ny sportslig ledelse, og det er årsagen til, at Kim Brink , Lars Olsen og Viggo Jensen er fritstillet, siger bestyrelsesformand Niels Thorborg i en pressemeddelelse.

Kim Brink har været direktør i OB siden 2000.

- Kim har ydet en stor indsats for OB, og han har stor andel i den positive udvikling, vi har været igennem. Derfor er det naturligvis også med vemod og en underlig fornemmelse, at vi er nået hertil, hvor vores veje skilles. Men ud fra en samlet og meget grundig vurdering af de sportslige resultater i hele 2010 har vi valgt at placere ansvaret på hele den sportslige ledelse. Og vi har vurderet, at det er nødvendigt at få nye kræfter og ny inspiration til, siger OB’s bestyrelsesformand Niels Thorborg.

Kim Brink siger:
- Jeg har taget bestyrelsens beslutning til efterretning. OB har været en stor del af mit liv, og nu vil jeg bruge de kommende uger til at komme på afstand af det her og derefter vurdere, hvad min fremtid skal handle om, og her har vi sammen drøftet at der kan være muligheder både i og udenfor OB.

Administrerende direktør Thomas Christensen overtage det sportslige ansvar indtil en ny sportslig ledelse er på plads.

Lars Olsen og Viggo Jensen har tirsdag formiddag sagt farvel til spillertruppen. Bestyrelsesformanden siger om trænerteamet:

- Vi stiller ikke et øjeblik spørgsmålstegn ved Lars Olsens evner som cheftræner, og heller ikke ved Viggo Jensen s store taktiske viden og ekspertise. De to har sammen skabt stærke resultater, som vi er dem taknemmelige for, men vi har dog vurderet, at vi ikke kunne fastholde og styrke vores nuværende position med samme besætning på træningsbanerne, og derfor har vi truffet denne beslutning, udtaler Niels Thorborg.

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus