Video : Tipsbladet
Superliga

Chokeret over AGF-jackpot: Verden går af lave!

Fodboldekspert Jesper Thygesen har svært ved at forstå, at AGF kan få helt op til 60 millioner kroner for Thomas Kristensen.

AGF bliver lige snart en forsvarsspiller fattigere, men en hel masse millioner rigere. 

For klubben er lige på vippen til at sælge Thomas Kristensen til Udinese, og ifølge B.T kan de få helt op til 60 millioner kroner for ham. 37,5 millioner kroner her og nu 22,5 millioner kroner i realistiske bonusser.

Ja, hvis de går og smiler i AGF, så forstår man udmærket hvorfor. Noget der til gengæld er svært at forstå kan være eksplosionen i priser. Det har fodboldekspert Jesper Thygesen i hvert fald svært ved.

- Verden er ved at gå af lave. Der er et ungdomshysteri lige nu, som jeg ikke kan gennemskue hvad går ud på. Det er som om, at det ikke stopper, det her. Så det er bare med at få solgt, hvis det er korrekt, forklarer han over en telefonlinje til Tipsbladet.

Han peger på, at AGF også selv må synes, at det er noget mærkeligt noget, at man pludselig kan få så mange penge for forsvarsspilleren. For ham lader det også til, at markedet lige nu peaker i forhold til priser på unge spillere.

Men det er for Jesper Thygesen bare en smule voldsomt. 

- AGF begynder nu også at sælge en ung spiller, der har spillet ude af position og laver en to-tre åbenlyse fejl i hver kamp, der kan være kampafgørende. At man på rent potentiale og en forestilling om, at han kan blive rigtig god, kan sælge ham for et kæmpe millionbeløb er altså voldsomt.

- Jeg har bare svært ved at se, hvordan det kan retfærdiggøre sådan et beløb. Han er 21 år gammel. Var han 18 kunne jeg måske forstå det, men han er 21 og har en skadeshistorik. Jeg har jo stået og forsvaret ham, at han skulle spille, og at man ikke behøvede at gå ud og hente en ny Bisseck. Jeg kan godt forstå, at man satsede på 'TK', for jeg kan godt se potentiale. Men det kan jeg da love for, at andre også kan.

- Det kan også bare være, at man bliver gammel og indskrænket, men jeg synes sgu, at det går stærkt, griner Thygesen, som til sidst spørger, hvem der ikke gerne vil have den næste Rasmus Højlund.

Transfervinduet lukker fredag midnat, og med salget af 'TK' skal AGF ud og finde en ny stærk forsvarsspiller, vurderer fodboldeksperten, som ikke tror, at Tobias Anker har det, der skal til for at afløse Thomas Kristensen.