• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Coronaplagede FCK: Kan ikke styre spillerne når de tager hjem

Foto: Getty Images

Jess Thorup mener, at FCK-staben gør, hvad de kan for at undgå, at spillerne bliver smittet med coronavirus. Dog er det sket for en tredjedel af truppen nu.

Af Oliver Okstrøm

FC København har været så hårdt ramt af coronavirus i denne sæson, at omkring en tredjedel af førsteholdstruppens spillere har været ramt. I øjeblikket er seks spillere ude i coronakarantæne.

Det er noget, som københavnerklubben gør meget for at undgå ellers, forklarer cheftræner Jess Thorup i et interview med Canal 9, hvor han også slår fast, at der er blevet talt meget tydeligt overfor spillerne, som dog alligevel bliver smittet, når de kommer i deres private regi ved siden af fodbolden. 

Det er dér hvor man skal kunne tage ansvar for sig selv, lyder det fra Thorup, som også mener, at alt, der kan vælte ned over dem, vælter ned over dem for tiden.

Læs også:FCK overrasker: 17-årig starter inde mod Horsens

- Vi kan jo gøre en masse ting ude på 10'eren, hvor de møder ind om morgenen og tager hjem sidst på eftermiddagen, hvor vi giver dem 'lunchboxes' med hjem. Hvad de foretager sig derefter, det er vi jo ikke herre over, siger han og fortsætter:

- Det er klart, at vores læge har næsten været på hver anden dag og løftet pegefingeren. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi står med så mange på én gang, fortæller Jess Thorup.

Endvidere er han tydeligvis ikke tilfreds med den karantæne-periode, som man bliver sat i. Den er på 14 dage for fodboldspillere i Superligaen.

Læs også:Bombe: Jonas Winds agentaftale kan være ulovlig

- Jeg kan godt undre mig over, at man skal sidde så længe ude, hvis man har en corona, når - undskyld mig - alle andre danskere kan begynde på arbejde igen efter en uge. Det er en længere diskussion, som jeg ikke skal gå ind i. Jeg skal forholde mig til, at jeg skal miste spillere i 14 dage og nogle af dem i tre kampe. Det er selvfølgelig ærgerligt, når man ikke kan vælge fra hylde ét, siger FCK-træneren

Hele interviewet kan ses øverst i artiklen.

Læs også:FCK udtager trup: Hårdt plaget af corona

Læs også:FCK har meget at tænke på: SønderjyskE-klagesag gav ekstra pres

Læs også:Har prøvetrænet i FCK og FCM: Målfarligt talent tager til Rosenborg