• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM /ritzau/

Åh, nej: Skotte testet positiv for Covid-19

Foto: Getty Images

Billy Gilmour er testet positiv for coronavirus og misser Skotlands gruppekamp mod Kroatien tirsdag.

Af /ritzau/

Skotlands fodboldlandshold er blevet ramt af et coronatilfælde inden den afgørende gruppekamp ved EM.

Således er midtbanespilleren Billy Gilmour blevet testet positiv for coronavirus, oplyser det skotske fodboldforbund ifølge Reuters.

Dermed er han ikke tilgængelig til skotternes sidste gruppekamp mod Kroatien tirsdag, hvor begge hold har brug for en sejr for at komme videre til ottendedelsfinalerne.

Gilmour startede inde på Skotlands defensive midtbane, da det fredag blev til 0-0 mod England i den anden gruppekamp. Her stod han stærkt i billedet og blev kåret som man of the match.

Nu venter ti dages isolation for den 20-årige Gilmour, der til daglig tørner ud for Chelsea.

Skotland var også ramt af et coronatilfælde op til turneringen, da John Fleck blev testet positiv i holdets træningslejr i Spanien.

Billy Gilmours positive coronatest betyder, at engelske Mason Mount og Ben Chilwell, der er holdkammerater med Gilmour i Chelsea, er gået i isolation og er blevet adskilt fra resten af Englands EM-trup.

Det sker, fordi de var i nær kontakt med Gilmour i forbindelse med Englands kamp mod Skotland. Det oplyser det engelske landshold mandag aften. Hverken Mount eller Chilwell - eller andre på det engelske landshold - er blevet testet positive.

Det er uvist, om de to kan være med i Englands kamp mod Tjekkiet tirsdag. Mason Mount har spillet samtlige minutter i Englands to kampe indtil videre ved EM, mens Ben Chilwell endnu ikke har været på banen.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020