• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

CV åbner op: Sådan hentede vi ny stjerne

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Brøndby måtte insistere i sin økonomiske ageren for at gøre det attraktivt for AZ Alkmaar at sende Håkon Evjen til Danmark.

Af Jacob Quvang

Håkon Evjen er ny profil på Vestegnen, efter Brøndby gjorde nordmanden til det første indkøb under Global Football Holdings ejerskab. 

Brøndby har længe været varme på den 22-årige nordmand, som længe har været urealistisk at hente.

Brøndby har haft kig på ham, siden han var 15 år gammel. Derfor vidste man godt, at han var i stand til noget stort, da han smadrede Eliteserien for Bodø/Glimt i 2019. Den gode sæson sikrede ham et skifte til AZ Alkmaar i Æresdivisionen, og det var endda selv om Manchester City havde øje på ham.

Derfor var andre klubber foran Brøndby i kampen om ham, men først i dette transfervindue lykkedes missionen om at hente ham til klubben for angiveligt 12 millioner kroner. Brøndbys sportsdirektør Carsten V. Jensen fortæller nu til Tipsbladet, hvordan det lykkedes at lokke ham til Danmark og væk fra AZ Alkmaar.

- Den opstod på den måde, at vi har været på af nogle omgange, men hvor der ikke rigtig har været hul igennem til AZ. Rent faktisk var det sådan, at i denne måned, havde de lagt op til, at han skulle have en ny aftale. Han havde halvandet år tilbage af sin aftale.

- Så var klubben i et limbo, om de skulle forny eller sende ham videre. Så insisterede vi med vores ageren, altså økonomisk selvfølgelig, at gøre det attraktivt for AZ at sende Håkon denne vej.

- Så det var den situation, der opstod. At AZ skulle bestemme sig for, om han skulle være en del af det. Og så Håkons eget syn på sagen; Om han godt kunne tænke sig et skifte nu her, fordi han ikke følte, at han fik taget de skridt, han skulle have gjort i den periode. Det håber han selvfølgelig på at kunne gøre her, fortæller "CV". 

Dermed har Brøndby fået sin spiller, som de har haft kig på i nu godt otte år, og det forventes, at han fra start af leverer et stærkt indtryk for klubben. 

Det er der i hvert fald brug for. Når Superliga-sæsonen genstartes til februar, venter der Brøndby fem vigtige kampe, som afgør, om man skal tilbringe resten af sæsonen i mesterskabsspillet eller i nedrykningsspillet. Lige nu er Brøndby på 10. pladsen, så der er pres på fra start.