• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

CV droppede Riza Durmisi: Jeg kunne ikke sætte flueben ud for noget

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby-direktør Carsten V. Jensen fortæller, at Riza Durmisi ikke blev hentet til klubben, fordi han ganske enkelt ikke opfyldte de nødvendige kriterier.

Af Ole Hoffskov

Riza Durmisi troede, at han skulle til Brøndby IF på sidstedagen af transfervinduet, men venstrebacken kunne ved middagstid i mandags læse, at de blå-gule i stedet havde hentet Blas Riveros i FC Basel.

Det er faldet 26-årige Riza Durmisi for brystet, og onsdag rettede han en meget skarp kritik af Brøndby IF i BT. Durmisi langer særligt ud efter én person i ledelsen, som han dog ikke ønsker at navngive.

Det ligger i kortene, at denne person er Carsten V. Jensen.

Brøndbys fodbolddirektør har den afgørende stemme i forhold til klubbens transfers, og han bekræfter, at Riza Durmisi var et emne, men ifølge Carsten V. Jensen gav det ganske enkelt bare ikke mening at hive Durmisi hjem.

- Jeg kan måske godt forstå det (at Durmisi er skuffet, red.). Han bød sig til, og vi har sagt, at vi gerne ser tidligere Brøndby-spillere tilbage. Det, der samlet set er i det, er, at det sportsligt, økonomisk og timingmæssigt skal passe, og der er ikke nogle af de tre, man kan sætte et flueben ved. Det er derfor. Så stopper det der, siger CV til podcasten Brøndby Lyd og fortsætter:

- Riza har ikke spillet mange minutters fodbold det seneste år, så det ville tage et stykke tid. Der var ikke udsigt til en aftale, der rakte ud over ni måneder, og så er der en økonomi, som er astronomisk at løse. Så ingen af boksene kunne hakkes af.

Læs også:AC Horsens henter tidligere FC København-talent

- Men selvfølgelig er det jo svært at håndtere, for jeg ved godt, at der er rigtig mange, der gerne ser den udgave af Riza, som man sendte af sted, tilbage på Brøndby Stadion. Men det bliver ikke i denne omgang.

- Opgaven er ikke at tilfredsstille, hvem det nu måtte være. Det er at gøre det bedst mulige for Brøndby på den korte- og lange bane, og nogle gange er der nogle omkostninger ved det. Så må jeg tage de øretæver, der følger med. Nogen skal jo i sidste ende stå på mål for det, vi foretager os.

Måtte spørge kommunikationschefen før transfer
I stedet for Riza Durmisi endte Blas Riveros altså med at blive løsningen på Brøndbys udfordring på venstre back, og paraguayaneren blev den anden nye spiller i Brøndby IF i transfervinduet. 

Den første var Andrija Pavlovic.

Den serbiske angriber skiftede til Brøndby IF fra Rapid Wien, men han har som bekendt også en fortid i FC København, og spillere, der har optrådt med en løve på brystet, står ikke i høj kurs på Vestegnen. Det var Carsten V. Jensen naturligvis godt klar over.

- Det første, jeg gjorde, var lige at gå op til Christian Schultz (Brøndbys kommunikationschef, red,) og spørge, hvordan folk ville reagere på det. Han sagde ”så længe det ikke er Zanka, så går det nok”. Der er selvfølgelig en grænse for, hvad vi kan byde fansene, men vi skal også se på, hvad der er bedst for Brøndby, fortæller fodbolddirektøren.

Læs også:Transfer: Fik AGF eller AaB den bedste midtbanespiller?

Transfervinduet lukkede i mandags, og de fleste klubber har truppen på plads for resten af 2020. Der kan dog stadig hentes transferfrie spillere, og den mulighed benyttede Brøndby sig af for et år siden, da klubben hentede Andreas Maxsø efter lukketid.

Noget lignende sker næppe denne gang.

- Hvis der kommer en mulighed ala Maxsø, så skal man være klar uanset hvad, men det forventer jeg ikke. Og vi er trygge og godt tilpas, så jeg forventer ikke, at der sker noget frem til, at vinduet åbner igen i januar, siger Carsten V. Jensen.

Brøndby IF fik i transfervinduet også tilgang af Rezan Corlu, der er vendt hjem fra et lejeophold i Lyngby. De blå-gule har fået en forrygende start på sæsonen og indtager førstepladsen i Superligaen efter fire vundne kampe i træk. 

Du kan høre hele podcasten med Carsten V. Jensen ved at klikke her. 

Læs også:Verdensrekord? Sander Svendsen-skifte gik igennem et sekund før tid

Læs også:Disse spillere kan forlade Superligaen i de næste 14 dage

Læs også:Et år efter rekordsalg: Dansk teenager udvalgt til stor talentliste