Danmark går glip af ekstra Champions League-billet

Danmark var få minutter fra en ekstra plads i europæisk fodbold i 2025/26-sæsonen, men Olympiakos' scoring i det 116. minut af Conference League-finalen mod Fiorentina betyder, at den ekstremt vigtige 15. plads på UEFA's koefficientliste i stedet går til Grækenland.

Der er næppe særligt mange danskere, der har et tilhørsforhold til hverken Olympiakos eller Fiorentina, men aftenens finale i Conference League var alligevel voldsomt for dansk fodbold.

En sejr til grækerne efter ordinær spilletid eller forlænget spilletid ville nemlig betyde, at Danmark ville slutte på 16. pladsen UEFA's koefficientrangliste, mens Grækenland snuppede 15. pladsen. Listen afgør, hvor mange pladser de enkelte lande får i de forskellige europæiske turneringer.

Uafgjort efter forlænget spilletid ville have betydet, at Danmark fik den yderst vigtige 15. plads, der ville have betydet, at fem danske hold i 2025/26-sæsonen skulle spille europæisk fodbold. Lige nu har Danmark fire europæiske pladser.

Og det så længe godt ud, set med danske briller, men i det 116. minut af Conference League-finalen scorede Ayoub El Kaabi til 1-0 for Olympiakos, og flere mål blev det ikke til.

Dermed får Danmark desværre ikke to pladser i Champions League fra 2025/26-sæsonen.