• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Dansk Juventus-angriber skal udlejes igen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Nikolai Baden Frederiksen er tilbage i Juventus, efter at coronakrisen ødelagde et lejeophold i Fortuna Sittard. Nu skal "Futte" efter planen udlejes igen.

Af Ole Hoffskov

Nikolai Baden Frederiksen - kaldet Futte - er til dagligt tilknyttet den italienske kæmpeklub Juventus FC, hvor han er en del af U23-mandskabet. Lige nu holder han sommerferie, og en sådan kommer jo altid belejligt, men den 20-årige angriber blev ikke ligefrem slidt op i løbet af foråret.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller blev i januar udlejet til Fortuna Sittard i den bedste række i Holland, men Æresdivisionen blev som bekendt aflyst på grund af coronakrisen. Derfor nåede Nikolai Baden Frederiksen blot at spille 47 minutter for Fortuna Sittard.

Det var på mange måder et lejeophold lige til glemmebogen.

- Coronakrisen ødelagde tingene lidt for Nikolai, som det ødelagde rigtig meget for mange mennesker. Det var selvfølgelig ikke planen, men sådan er vilkårene, og han holder hovedet højt, siger Niclas Jensen, der er agent for Nikolai Baden Frederiksen, til tipsbladet.dk.

Læs også:Superliga-nedrykker tæt på forlængelse med anfører: Lader til, vi bliver enige

Han er i gang med at afsøge markedet efter en ny klub til 20-årige "Futte".

- Vi kigger efter en ny lejeaftale. Det er logisk, at det er det, der skal ske, eftersom vi var enige med Juventus om, at han skulle udlejes til Fortuna Sittard for at høste noget værdifuld erfaring. Nu prøver vi at finde en klub på samme niveau som Fortuna Sittard, siger Niclas Jensen.

En klub på samme niveau som Fortuna Sittard er selvsagt Fortuna Sittard, men den hollandske klub er ikke inde i billedet igen.

- Det ligger ikke lige for. Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men jeg tvivler på, at det bliver Fortuna Sittard. De har ikke så stor en økonomi, og der er ikke snak om en ny aftale på nuværende tidspunkt, siger Niclas Jensen og tilføjer om klubjagten:

Læs også:Skuffet klublegende forlader Esbjerg efter 40 år: Det var eddermame tider

- Der er mange lande og klubber, som kunne være interessante, og det giver selvfølgelig noget pondus at komme fra Juventus. Det er lidt et kvalitetsstempel i sig selv.

Han vil ikke helt afvise, at Superligaen kan blive aktuel for Nikolai Baden Frederiksen, der nåede at spille 10 Superliga-kampe og score tre mål for FC Nordsjælland, inden han blev solgt til Juventus i sommeren 2018. Danmark er dog ikke øverst på listen. 

- Man skal aldrig afvise noget helt, men jeg tror ikke, han skal tilbage til Danmark. Nikolai sigter umiddelbart efter at finde en klub i udlandet, men igen; nu er der jo tale om et lejemål, og så kan det da godt være, at en fin klub i Danmark viser sig som den bedste løsning, fastslår agenten.

Nikolai Baden Frederiksen har været med på bænken i en række testkampe for Juventus' førstehold, men han har aldrig optrådt sammen med Cristiano Ronaldo og co. i den sort-og-hvid-stribede trøje.

I Juventus har legenden Andrea Pirlo overtaget tjansen som træner for U23-holdet, og han bliver altså Nikolai Baden Frederiksens chef, hvis danskeren ikke finder en ny klub i løbet af transfervinduet. 

Læs også:Nu sværmer storklubberne: Brentford-bomber kan hentes til en god pris

Læs også:Frank efter nederlag i maratonfinale: Jeg er ked og skuffet

Læs også:Her er de 22 bedste citater fra den forgangne Superliga-sæson

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus