Video : Tipsbladet
Superliga

Dansk klub drømte om Mads Bidstrup

Mads Bidstrup skal efter halvandet år i FC Nordsjælland prøve kræfter med de østrigske mestre RB Salzburg.

Mads Bidstrup har alle dage været et kæmpe talent, men det var først, da han kom til FC Nordsjælland, at han fik sit endelig gennembrud som seniorspiller.

I halvandet år har midtbanemotoren været udlejet fra Brentford til FC Nordsjælland, hvor han med et utrætteligt arbejdsraseri gjorde livet surt for Superligaens øvrige mandskaber.

Han udviklede sig både på og udenfor banen til en stjerne i FC Nordsjælland, som i sidste sæson tog sølvmedaljer.

Da lejeopholdet ophørte var det derfor naturligt, at 22-årige Mads Bidstrup havde vokset sig for stor til Superligaen. RB Salzburg valgte i sidste uge at slå kløerne i ham, hvor de har købt ham fri i Brentford.

Mads Bidstrups tidligere cheftræner i FC Nordsjælland, Johannes Hoff Thorup, kan sagtens forstå, at det blonde energibundt har valgt at rykke videre.

- Jeg tror, det er et godt og vigtigt skridt for ham. Han er en type, der har behov for at have en rolle omkring sit hold. Forstået på den måde at det er vigtigt for ham at være en af de spillere, som er med til at bære og løfte tingene, siger Hoff Thorup til Tipsbladet efter fredagens træning i Farum og fortsætter:

- Måske har det også været det, som han har ledt efter med sit skifte. Han har måske været i tvivl, om han kunne få den rolle i Brentford. Jeg er ret overbevist om, at han nok skulle få minutter - også I Premier League. Men det er ikke sikkert, at han kunne få den samme bærende rolle, og med det kendskab jeg har til ham, så er det vigtigt for ham. Det tror jeg, at han kan få i Salzburg, der i øvrigt i forhold til spillestil passer rigtig godt til ham.

Før skiftet til RB Salzburg blev der også talt varmt om FC København, hvilket Mads Bidstrup selv har kaldt interessant, mens man i FC Nordsjælland mest af alt drømte om et nyt samarbejde.

- Selvfølgelig holder vi kontakten ved lige, og det gør vi i øvrigt med alle vores tidligere spillere. Skulle der lige pludselig ske åbninger, som der i foråret skete med Emiliano, og som nu er sket med Marcus, hvor vi kan være med til at sætte skub i deres karrierer igen, så skal vi kunne hjælpe hinanden. Selvfølgelig var der også en mulighed for, at han kunne have taget hertil igen, hvis det hele ellers flaskede sig.

Efter sidste spillerunde mod Viborg FF var det alligevel et farvel, mere end det var et på gensyn.

- Vi var rimelig overbeviste om, at med det niveau, han havde vist, så skulle der nok være tilbud på en hylde, hvor vi økonomisk ikke kunne være med. Det er sådan det er. Det er et fantastisk skifte for ham, og det under jeg ham virkelig. Han gav alt for FC Nordsjælland, og har i den grad fortjent at komme til et sted, hvor han kan slippe sig selv endnu mere løs, siger Johannes Hoff Thorup til Tipsbladet.

Mads Bidstrup har skrevet under på en femårig aftale med RB Salzburg, hvor ambitionen er at genvinde det østrigske mesterskab, mens man også har en målsætning om at gøre sig gældende i Europa.