• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Dansk midtbanemand uden minutter i Tyskland: Er vild med at være her

Foto: Getty Images

Jonas Thorsen har ikke spillet et eneste minut for Eintracht Braunschweig i 2019. Han lider under, at klubben endelig er begyndt at vinde fodboldkampe.

Af Ole Hoffskov

Først var der fire danskere i Eintracht Braunschweig, så var der tre, så var der kun to, og nu er Jonas Thorsen den eneste tilbageværende med et rødbedefarvet pas i den tyske 3. Liga-klub. Den tidligere AC Horsens-spiller havde for nogle måneder siden Malte Amundsen og Frederik Tingager som holdkammerater og Henrik Pedersen som cheftræner, men de er væk nu og efterlader Thorsen alene i Braunschweig. 

Her er danskeren lige nu oppe imod svære arbejdsbetingelser i en klub, der arbejder hen imod at afværge en katastrofal nedrykning fra Tysklands tredjebedste række. Braunschweig har præseteret fint i hele 2019 over er nu over nedrykningsstregen, men det har været uden bidrag fra Jonas Thorsen.

Den tidligere AC Horsens-spiller står ikke noteret for et eneste minut i indeværende kalenderår. I efteråret spillede han 14 ligakampe. 

- Jeg fik en skade i december, men nåede at spille lidt under den nye træner, og jeg synes, vi havde en fin kommunikation. Så kom der otte nye spillere i vinterpausen, og de fleste med erfaring fra 2. Bundesligaen. De, som jeg konkurrerer med, fik chancen fra start, og siden er det jo bare gået fremad, og vi har vundet en masse kampe. Det gør det svært at komme ind på holdet, for man ændrer naturligvis ikke på et hold, hvor det går godt, siger Jonas Thorsen til tipsbladet.dk.

Han fastslår, at han føler sig 100 procent fit, og derfor behager det ham naturligvis ikke, at han slet ikke er i spil til kampene i weekenden.

- Jeg træner selvfølgelig for at spille kampe – det gør alle fodboldspillere. Men det vigtigste for mig er holdet, og at vi overleverer i ligaen, hvilket vi er rykket meget tættere på her i foråret. Så må jeg bidrage til træning og gøre mig klar, til jeg forhåbentlig får muligheden, siger han.

Jonas Thorsen lægger ikke skjul på, at det har ændret hans dagligdag, at han ikke længere er omgivet af danskere i den tyske delstat Niedersachsen. Han havde især et godt forhold til Malte Amundsen, der nu tørner ud for Vejle Boldklub.

- Det har været specielt, men også udfordrende. Jeg kan rigtigt mærke, at jeg er kommet til udlandet, og det er bare anderledes end hjemme i Danmark. Jeg synes, der er god stemning på holdet, men det er ikke så nemt at være med i omklædningsrummet og blive en del af den tyske gruppe. Jeg ser det nu kun som en positiv udfordring, og det gør blandt andet, at jeg har udviklet mit tyske sprog rigtig meget, siger Thorsen og tilføjer:

- Én ting er helt sikkert – jeg er stadig helt vild med at være her.

Spørgsmålet er naturligvis, om Jonas Thorsen også regner med at være i Eintracht Braunschweig i næste sæson. Aftalen med den tyske klub udløber først i 2020, og den indeholder en option på yderligere et år.

- I weekenden var jeg først på stadion til vores egen kamp, hvor vi vandt 3-0 i en rigtig, rigtig fed kamp, og derefter tog jeg hjem og så en super fed runde i Superligaen på tv. Lige i sådan en situation kan man godt mærke, at man savner at være med, hvor det fede sker. 

- Hvis vi overlever, kan vi begynde at bygge noget nyt op fra sommer uden det store pres, der har været på klubben i denne sæson. Jeg er sikker på, at det kan være med til at give os, der ikke har spillet så meget, en chance, siger den danske midtbanespiller.

Jonas Thorsen har foruden AC Horsens en fortid i Viborg FF. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020